4 najčešće greške prilikom stavljanja veštačkih trepavica

By  |  0 Comments

U želji da  izgledamo što lepše sebi, ali i drugima, pribegavamo raznim beauty opcijama. Jedna od njih je stavljanje veštačkih trepavica u cilju postizanja što glamuroznijeg izgleda. S obzirom da ih nije lako prilepiti, u današnjem tekstu smo odlučili da podelimo s vama 4 najčešće greške prilikom stavljanja veštačkih trepavica, a na vama je da ih savladate.

Kupili ste pogrešne veštačke trepavice

Kako biste saznali koja vrsta veštačkih trepavica vam najviše odgovara, umesto da izaberete najskuplju brendiranu opciju, kupite nekoliko jeftinijih pakovanja veštačkih trepavica u različitim dužinama i stilovima. Postoje tri vrste veštačkih trepavica – kratke, srednje i dugačke koje se prave od prirodnih ili veštačkih dlaka. Pored celih, postoje i pojedinačne veštačke trepavice koje dolaze u snopićima koji se uglavnom stavljaju na spoljašnji ugao oka.

Koristite lepak koji je došao sa veštačkim trepavicama

Lepak koji je došao u pakovanju zajedno sa veštačkim trepavicama, ako nije na bazi smole, bacite odmah u smeće. Najbolje je da kupite kvalitetan bezbojni, beli ili crni lepak, koji mora biti dermatološki i oftamološki ispitan, a koji biste svejedno trebali da testirate na kapku kako biste proverili da li izaziva crvenilo i nadražaj.

false-eyelashes.jpg

Pogledajte i: Kako da zalepite veštačke trepavice BEZ muke!

Primenjujete lepak direktno iz tube na veštačke trepavice

Pomoću štapića za uši treba da nanesete tanak sloj lepka na celu dužinu ivice veštačkih trepavica. Sačekajte da se prosuši, odnosno da dobije gumiranu i lepljivu strukturu kako biste zalepili veštačke trepavice bez klizanja po celom kapku. Ako aplicirate lepak direktno na veštačke trepavice, može se desiti da istisnete veću količinu lepka i napravite nered na vašim kapcima.

Koristite prste prilikom apliciranja veštačkih trepavica

Prsti jesu nežnija, ali ne i najbolja opcija da dobro prislonite svaki deo veštačke trepavice uz oko. Pinceta će vam pomoći da aplicirate veštačke trepavice što bliže liniji vaših prirodnih trepavica bez oštećenja. Koristeći pincetu, lagano ih gurajte sa svih strana kako biste ih što čvršće fiksirali.

Povezano: 5 beauty trikova sa štapićima za uši!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!