Saveti za lepljenje veštačkih trepavica BEZ muke

Ako imate problem sa dužinom, gustinom ili oblikom vaših prirodnih trepavica, sve nedostatke možete ukloniti stavljanjem veštačkih trepavica. Pratite uputstva u nastavku teksta i brzo ćete savladati tehniku lepljenja ovih umetaka koji će vašim trepavicama pružiti glamurozniji izgled i sve ono što slojevi maskare nisu u mogućnosti.

Vrlo je važno da odaberete odgovarajuće veštačke trepavice koje ćete potom uklopiti sa vašim prirodnim. Zato je dobro da znate da postoje dva oblika veštačkih trepavica: pune i parcijalne, kao i da se proizvode u više dužina i prave od sintetike, plastike ili prirodne dlake.

Nećete pogrešiti ako se odlučite za veštačke trepavice koje su kraće na početku, a duže na krajevima, odnosno prate prirodne, a možete ih i sami, pre lepljenja, skratiti makazicama na željenu dužinu.

A post shared by M&S (@marksandspencer) on

Povezano: Najbolji trikovi za gušće trepavice!

Postupak lepljenja veštačkih trepavica

  1. Pripremite potrebne beauty alatke i makeup proizvode: uvijač za trepavice, ajlajner, maskaru za volumen, pune veštačke trepavice, lepak za trepavice – transparentan ili crn, pincetu.
  2. Nakon što nanesete ajlajner na gornju liniju vaših trepavica kako biste prikrili liniju veštačkih, uvijte trepavice pa stavile maskaru u tankom sloju. Za zavodljiv pogled, negovane i guste trepavice u isto vreme, izaberite maskaru za volumen i negu.
  3. Istisnite malu količinu lepka pa lagano pređite preko linije veštačkih trepavica ili lepak nanesite na štapić za uši pa tek onda na trepavice – lakše ćete iskontrolisati koliko lepka nanosite na trepavice. Takođe, lakše ćete zalepiti veštačke trepavice ako sačekate 10-15 sekundi da se lepak malo osuši.
  4. Pomoću pincete pažljivo postavite veštačke trepavice što bliže korenu vaših trepavica pa laganim pritiskom pincete ili prsta fiksirajte veštačke trepavice. Počnite od spoljašnjeg ka unutrašnjem uglu oka.
  5. Nakon par minuta ponovo nanesite nekoliko slojeva maskare koji će omogućiti prirodnim trepavicama da se izmešaju sa veštačkim, ali ih i dodatno fiksirati. Takođe, ako je negde potrebno popravite ajlajner. Naš izbor je Tečni Ultra Black Eye Liner Pen  koji će vam omogućiti da iscrtate isuzetno precizne i oštre linije.

Na isti način se postavljaju i parcijalne trepavice na donji kapak, samo uz spoljnu ivicu oka.

Nije teško, a ni ne oduzima puno vremena, zar ne?

Povezano: Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

Pogledajte i video uputstvo kako da zalepite veštačke trepavice

error: Content is protected !!