Makeup greške koje GARANTOVANO pravite a to i ne znate!

makeup greške

Ništa nas ne može više iznervirati pred neki velik i bitan događaj u životu, onoliko koliko može šminkanje. Makeup greške retko kom profesionalnom šminkeru opraštamo, ali smo ipak najviše kritični prema sebi, a opet i ludimo kada nas upozore da grešimo. Ipak, svaki savet je dobronameran ako mu tako pristupimo, a posebno ako ćete savršeno izgledati kada ga primenite.

Iz meseca u mesec saznajemo nove trendove u šminkanju, gomilaju se trikovi i saveti te je i moguće da pravite neke makeup greške a da toga niste ni svesne. U nastavku vam donosimo 5 makeup grešaka ali i rešenja za njih.

5 makeup grešaka

Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare

Maskara otvara pogled i čini oči većim i budnijim, zato volimo da je obilno nanesemo na trepavice. Možda nenamerno, ali većina žena greši jer uvija trepavice nakon nanošenja maskare. Ako koristite uvijač za trepavice posle apliciranja maskare, pored toga što ćete upropastiti sav uložen trud pažljivog definisanja i naglašavanja trepavica, postoji mogućnost i da ostanete bez njih.

Boja obrva ne odgovara vašem tenu i boji kose

Pogled očima je prvi kontakt koji uspostavljamo u svakom odnosu, a obrve takođe mogu na svoj način „komunicirati“ sa sagovornikom. Stoga, ako boja obrva ne odgovara vašem tenu i boji kose, upropastićete vaš celokupan izgled. Eksperimentišite s privremenim bojama ili se odlučite za sigurniju opciju – olovka dve nijanse svetlija, odnosno tamnija od vaše boje kose.

Držite šminku u kupatilu

Navike se lako ukorene, ali ih treba menjati ako nam ne idu u prilog. Ako ste navikli da držite šminku u kupatilu, da vam je na dohvat ruke kad se spremate, potreban vam je toaletni stočić čim pre u spavaćoj sobi. Šminka treba da se čuva na sobnoj temperaturi jer promenljiva temperatura i vlažnost vazduha u kupatilu razgrađuju formulu i podstiču razvoj bakterija, odnosno mogu doprineti da se makeup proizvodi pokvare i izgube svoju efikasnost.

Povezano: Gde grešite: Razotkrivamo 5 mitova o šminkanju!

Ne hidrirate kožu svakodnevno

Nega kože je vrlo važna ako želite da vam šminka bude što efikasnija i dugotrajnija. Hidrirajte kožu unošenjem vode u organizam, ali i svakodnevnim korišćenjem hidratantne kreme. Birajte kremu sa zaštitnim faktorom i obavezno pre nanošenja šminke proverite da li vam je koža lica glatka – višak pokupite upijajućim papirom. Takođe, posle uklanjanja šminke nanesite noćnu kremu bogatu hidratantima.

Ne perete redovno četkice za šminkanje

Potpuno vas razumemo – nekad nemate vremena ili snage da se umijete, a kamoli da redovno perete vaše četkice za šminku. Ipak, higijena lica u svakoj prilici i neprilici trebala bi da vam bude na prvom mestu. Ukoliko želite da izbegnete stvaranje akni, neuredno nanošenje makeup proizvoda, virusne infekcije ili iritacije kože, češće perite vaše kozmetičke četkice.

Povezano: 7 kardinalnih grešaka prilikom šminkanja!

error: Content is protected !!