Vreme je za prolećno sređivanje ormara

sređivanje ormara

Odvojite malo slobodnog vremena za sređivanje ormara i pripremite odeću za toplije prolećne dane.

Mnoge žene su sentimentalne kada je reč o garderobi te se teško odvoje od starih komada odeće. Odeća je prolazna i mnogo više trebamo negovati odnose sa porodicom i prijateljima, zato izbacite iz ormara sve što vam je malo, niste dugo nosili, a posebno odeću koja je pocepana.

Rešite se viška odeće iz ormara

Evo nekoliko korisnih saveta kako da prolećno sređivanje ormara završite brzo, ali efikasno.

Odeća koju niste nosili više od pola godine

Kada prilikom spremanja ormara izvadite sve stvari napolje sigurno ćete pronaći neki komad odeće koji možda niste videli, znači ni nosili poslednjih 6 meseci ili više. Mnoge stvari nam se svide, kupimo ih pa nemamo prilike da ih nosimo te ostanu da leže negde na dnu ormara. Ne odlažite tu garderobu u podrum ili drugi ormar u kući – očistite, složite pa poklonite nosivu odeću poznanici ili u Crveni krst.

Dotrajali grudnjaci

Vremenom grudnjak gubi prvobitni oblik, podere se, naramenice olabave ili se žica izvlači. Napravite prostor za novi donji veš, odnosno bacite iznošene grudnjake iz ormara ili promenite način održavanja kako biste produžili vreme trajanja grudnjaka – rotirajte grudnjake koje imate, perite ih ručno, ne savijajte ih da ne biste oštetili košarice, kopčajte ga na prvu kopču…

Povezano: Savršen grudnjak: 5 znakova da nosite pogrešan!

Ista majica – više različitih boja

S obzirom da je nama ženama vrlo teško da pronađemo savršen komad garderobe, razumemo vas ako u vašem ormaru imate jedan te isti kroj majice u najmanje 3 različite boje. Izbacite duplikate, odlučite se za onu boju koju najčešće nosite ili onu koja svima najbolje stoji – crnu. Ovo naravno ne važi samo za majice, već za svaki odevni komad koji imate u nekoliko nijansi.

Veličina odeće je bitna       

Vrlo često zbog naše nepažnje ili jednostavno takvog modela, neki odevni komadi nam se smanje prilikom pranja i sušenja. Ili, kao što smo napomenuli u uvodnom delu teksta, često zbog prevelike vezanosti za odeću u kojoj smo, na primer, upoznali prvu simpatiju ili išli prvi put sami u školu, ne želimo da bacimo vuneni džemper koji smo odavno prerasli. Takođe, zapitajte se da li je haljini koja je dva broja veća, a koju ste kupili jer je bila na sniženju ili vam se svideo dezen pa ste hteli da je prekrojite mesto u vašem ormaru ili vreme da te komade odeće poklonite ili preprodate na internetu.

Povezano: Odeća i obuća zbog koje vas bole leđa!

error: Content is protected !!