Savršen grudnjak: 5 znakova da nosite pogrešan

By  |  0 Comments

Možda nosite pogrešnu veličinu grudnjaka a da toga niste ni svesne? Ovih 5 znakova da nosite pogrešnu veličinu će vas na neki način prosvetliti i pomoći vam da sledeći put prilikom kupovine izaberete savršen grudnjaka za vas.

Tokom života telo žene se menja – zbog promene težine, trudnoće, dojenja, pa samim tim i grudi menjaju svoj oblik i veličinu. Pogrešna veličina grudnjaka ne samo što je estetski, već je i ozbiljan zdravstveni problem koji može uzrokovati bolove u leđima, ramenima, prerano opuštanje grudi…

Ali kako da znate koji je savršen grudnjak za vas? Bez brige, otkrićemo vam jednostavne načine kako da sami, pred ogledalom, odredite da li nosite pogrešan broj grudnjaka. Pročitajte ih i sledeća kupovina će biti pun pogodak!

5 znakova da ne nosite savršen grudnjak

Problemi sa bretelama

Ukoliko vam bretele stalno padaju sa ramena ili vas možda stežu previše, prvo ih zategnite/olabavite malo jer se tokom pranja dešava da se veličina bretela poremeti. Ako i nakon podešavanja, bretele klize ili nastavljaju da se urezuju u ramena i grudnjak vam drži samo pojas oko rebara, razmislite o kupovini savršenog grudnjaka za vas.

Povezano: Kako odrediti pravu veličinu brushaltera?

Previsok pojas

Retko se dešava da obraćate pažnju na zadnji deo grudnjaka prilikom kupovine (svi vode računa samo o veličini korpica) pa se dešava da kopča, odnosno pojas grudnjaka stoji malo više nego napred kada ga obučete. Znači da vam je grudnjak prevelik te je veoma važno da prilikom sledeće kupovine savršenog grudnjaka, probate više modela i obavezno pogledate u ogledalo da li pojas stoji čvrsto i horizontalno preko leđa.

Žuljaju vas žice

Kada obučete grudnjak, ne bi trebalo da vas žuljaju žice ispod grudi. Grudi su veoma osetljive a poslednja stvar koju želite da uradite je da iritirate taj deo vašeg tela, a metalna žica je idealna za to. Savršen grudnjak treba lepo da se obavije oko rebara, a to podrazumeva da je početak žice postavljene između grudi, a njen završetak je na sredini vašeg pazuha.

Problem su korpice

Spomenuli smo ranije da se (logično) žensko telo menja iz različitih razloga. Možda ste nekad i kupili savršen grudnjak, ali vremenom, najčešće zbog čestog nošenja ili pranja, korpice vašeg grudnjak su se razvukle ili skupile. S vremena na vreme trebate se premeriti kako biste pronašli vašu novu veličinu korpica, ali i uvek obratiti pažnju na etiketu grudnjaka, na kojoj je naznačen ispravan postupak pranja, kako biste ga dugo i bezbedno nosile.

Poslednja kopča

Većinu oslonca grudima obezbeđuje pojas, bretele su rezervni „igrač“. Grudnjak treba da vam bude taman i udoban, a to podrazumeva da vam se ne preliva koža oko pojasa. Često je greška zakopčavanje grudnjaka na poslednju kopču, pa je jednostavno rešenje da pređete na srednju ili prvu kopču. Ako to ne pomaže, vreme je za novi grudnjak i tada je bitno da zapamtite:

  • najbolje i najprijatnije je da grudnjak zakopčavate na prvu ili srednju kopču jer i ako se grudnjak vremenom razvuče, možete ga stegnuti,
  • i uvek probajte da stavite prst između kopče i kože kako biste se uverili da vam grudnjak nije niti uzak niti preširok.

Povezano: Grudi – misteriozna i atraktivna tajna žene!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!