Grudi – misteriozna i atraktivna tajna žene

By  |  1 Comment

Često u želji da istaknete svoju lepotu koristite razne metode ulepšavanja grudi. Želite  da zablistate u svom  samopuzdanju, kreirajući vizuelnu prezentaciju sebe na što zapaženiji način. Ipak nailazite na izvesna ograničenja i pravite neke greške koje staju na put vaše ambicije da vam grudi izgledaju zategnuto, podignuto i poželjno. Ukazaćemo vam na najčešće greške i na jednostavna rešenja koja vam mogu pomoći dase osećate bolje i da izgledate seksipilnije.


Pored hiruških intervencija koje su sve češća pojava, dosta žena zaboravlja na negu kože grudi koja je jako važna. Ovo je osetljiv deo ženskog tela i jako je važno da je koža na ovoj regiji hidrirana, meka i negovana.

Tonus mišića grudi takođe treba održavati i potrebno je znati kakav grudnjak odgovara vašem obliku grudi. Žene često greše kada su ovakve stvari u pitanju i posledica toga su opušteni grudni mišići, suva koža, višak kože u vidu mlitavosti. Sve su ovo pojave koje pojačavaju nesigurnost kod žene i utiču na vidjenje nje same u sopstvenog ogledalu i u ogledalu drugih ljudi.

To može uspešno da se promeni, videćete i kako. Lepotica vam nudi rešenje kako da izbegnete nesvesne greške koje pravite iz neznanja i na koji način da poboljšate predstavu o sebi i da budete sebi vizuelno lepše.

Najčešće greške koje žene prave vezano za grudi

1) Kupovina jeftinih grudnjaka

Izgradjenih od nekvalitetnih, sintetičkih materijala, koji u dodiru sa kožom mogu izazvati određene nelagodnosti, svrab, osip, crvenilo. U izboru grudnjaka najvažnije je da materijali od kojih je grudnjak izgradjen budu prirodni. Najbolji izbor je pamuk, kako bi koža mogla da diše.

brushalteri

2) Neadekvatna veličina grudnjaka

Jedna od čestih grešaka koje žene čine jer žele da postignu efekat podignutih grudi. Budite svesne veličine svojih grudi i u odnosu na njih izaberite grudnjak u kome će vaše grudi izgledati skladno.

Žene sa velikim grudima imaju problem da ih obuzdaju i umire i često nekada biraju manji broj od predviđenog. Tada se stvara osećaj da sve kipi, da je tesno i jako neudobno. Nemojte mučiti svoje telo. Prava veličina grudnjaka ženama sa velikim grudima omogućava pre svega udobnost, umanjuje bol u ledjima i daje im osećaj neometanog kretanja.

Žene sa malim grudima često imaju atraktivnu težnju većih grudi i push up varijanta je najčešće njihov izbor. To je u redu i to dosta može zadovoljiti vašu želju  da vam garderoba bolje stoji, da vama bude prijatnije u sopstvenoj koži i da se osećate srećnije. Ipak vodite računa o veličini korpi koje birate, jer u želji da izgledaju veće često će vas vući da izaberete velike korpe, koje nemaju uvek debelo punjenje i grudi vam se mogu potpuno izgubiti. Nećete ovim trikom dobiti punoću koju želite.

Takođe je savet da izaberete grudnjak koji odgovara vašoj građi, vašem obliku grudi, jer koliko god da su male, one su vaše, učinite ih lepim.

Povezano: Kako da odredite pravu veličinu brushaltera?

izbor prave velicine brushaltera

3) Zabluda – vežbanjem se grudi mogu smanjiti skroz, nestati

Istina je da se tada ojačavaju mišići koji drže tkivo grudi, da bivaju čvršće. Ne plašite se, neće se smanjiti puno ukoliko umereno vežbate. Prirodno je da se masno tkivo grudi troši tokom treninga ali to ne znači da trebate da izbegavate vežbe za grudi. Vežbanjem ojačavate grudne mišiće, kičmu, ledja, ramena što je jako važno ako želite da hodate pravilno, ispravljeni, puni samopouzdanja. To se dešava samo pri eksremnim treninzima gde se troše masne naslage jako puno u cilju isticanja i rada na mišićima.

Uostalom najednostavniji trik za veće grudi su prava leđa, hod pun energije, podignuta glava, zabačena ramena, stav. Ako vi hodate iskrivljenih ledja, bez energije, nijedan grudnjak vam neće pružiti zadovoljstvo. Verujte, sve je u stavu i načinu kako nosite svoje telo i da li ga volite. Ljudi to vide i u odnosu na to vas i procenjuju.

sportski grudnjak

4) Mit – od plazme, mleka i ostalih čudesa prehrambene industrije rastu grudi

To zaboravite! Ostavite ovaj mit za razmenu humora sa prijateljicom dok pijete jutarnju kafu. Hrana koja utiče na promenu hormona i otvara mogućnost eventualnih promena veličine vaših grudi su namirnice poput soje, lanenog semena, hmelja jer njihovim unosom dolazi do povećanja hormona estrogena u organizmu. Ono što je važno je da ne očekujete da vam grudi nerealno porastu. Činjenica je da ima uticaja i istina je da je važno da pratite nivo estrogena u svom organizmu pre svega zbog zdravlja dok veličina grudi treba da vam bude sekundarna pojava a ne primarni cilj. Ako vam bude primaran cilj, razočaraćete se sigurno.

Sportski grudnjak – da ili ne?

Sporstki grudnjak je varijanta grudnjaka bez žica, udoban za nošenje, često u neutralnim bojama koje je lako prilagoditi odeći. Često je neprimetan ispod garderobe i ne stvara nelagodnost, izgradjen je od prirodnih materijala.

Prednosti: Definiše već postojeći oblik grudi blagim trakastim lastišom koji ne bi trebalo preterano da steže. Nema žica koje su neudobne, nema debelih jastučića, akcenat je na prirodnom obliku vaših grudi. Zašto je to dobro? Zato što je to najbolji način da prihvatite svoje telo. Nismo svi stvoreni sa velikim grudima, nismo svi stvoreni da budemo ideal lepote koji je nametnut i neistinit. Ne mora tako da bude, možemo svi biti slobodni, jednako voljeni, nezavisno od toga da li su nam grudi male, velike, podignute ili spuštene. Sporstki grudnjak može biti dobar put da prihvatite sebe.

Mane: Ono što su prednosti mogu biti i mane u zavisnosti od toga kakvu viziju sebe imate. Činjenica je da žene sa velikim grudima zbog problema da ih smire i pričvrste moraju da nose jače grudnike koji će bolje da ih fiksiraju. Ipak varijanta kvalitetnijih sportskih grudnjaka sa jačim i širim lastišima može pomoći i u ovom slučaju, samo je važno da pronadjete odgovarajući. Žene sa malim grudima ovu varijantu ne vide kao privlačnu jer nema maske  povećanja grudi koji nudi push-ap, otkrivaju se svetu onakve kakve jesu i osećaju se nelagodno.

Ipak probajte, osetite prednost malih grudi koje su čvrste, ne zahtevaju teške grudnjake. Činjenica da vi u stvari ne morate da ih nosite je oslobađajuća. Probajte sportski grudnjak, probajte da ih definišete samo i nosite ih kao svakodnevnu varijantu, biće vam ugodnije, manje ćete se znojiti, pogotovo u vrelim mesecima.

sportski brushalter

pink brushalter

crni brushalter

pink brushalter

Autor teksta: „Grudi – misteriozna i atraktivna tajna žene“, Jovana Jelača

1 Comment

  1. Pingback: TRIK za veće grudi - Povećajte dekolte šminkom | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!