Otkrivamo vam tajnu lepote Sofije Loren

lepota sofije loren

Filmska diva Sofija Loren, rođena je davne 1934. godine u Rimu. Međutim, ovoj proslavljenoj ikoni lepote, čak ni u 81. godini života, vreme nije uspelo da oduzme lepotu i vitalnost kože koja prosto isijava iz njenog lika. Pitate se u čemu je skrivena tajna lepote Sofije Loren? Tajna je u okrepljujućoj i isceljujućoj masci za lice, čiju je recepturu osmislila upravo ova filmska diva.

Napravite masku za lice po recepturi Sofije Loren

Za pripremu ove maske za lice, potrebno vam je samo nekoliko veoma lako dostupnih sastojaka:

  •  Oko sto 50 grama kajmaka (kajmak se koristi ukoliko imate suvu kožu. Međutim, ukoliko vam koža nije suva, kajmak se treba zameniti mlekom ili kiselim mlekom. Koristi se ista količina mleka ukoliko imate normalnu kožu ili ista količina kiselog mleka ukoliko imate masnu kožu),
  • 1 ravna kafena kašičica meda,
  • Sadržaj iz 1 kesice goveđeg želatina,
  • 1 kafena kašičica biljnog ili apotekarskog glicerina,
  • Nekoliko odgovarajućih posuda za pripremu maske,
  • Odgovarajuća posuda za čuvanje maske (posuda od kreme ili druga posuda koju ćete hermetički moći da zatvorite).

lepota i nega sofije loren

Priprema maske:

Sadržaj iz kesice želatina, najpre pomešajte sa kajmakom, mlekom ili kiselim mlekom. Dobro sjedinjenu mešavinu ta dva sastojka, odložite u frižider i sačekajte da prođe oko 6 sati. Nakon 6 sati, mešavinu izvadite iz frižidera i stavite je iznad izvora vodene pare, mešajući je sve dok se ne rastvori. U tako rastvorenu mešavinu, dodajte i preostala dva sastojka, odnosno med i glicerin. Sve još jednom dobro sjedinite mešanjem. Ovako pripremljenu mešavinu, odložite dok se dovoljno ne ohladi.

maks aza lice sa mlekom

Kako koristiti masku?

Kada se mešavina dovoljno ohladila i kada je postala tek umereno topla, u ravnomernom sloju, nanesite je u vidu maske na kožu lica. Takođe, možete je naneti i na kožu vrata i na kožu dekoltea. Kada ste završili nanošenje maske, preostali sadržaj mešavine sipajte u posudu za čuvanje i odložite u frižider. Čuvanje može da traje oko 5 dana, a to je sasvim dovoljan period kako bi ste potrošili ceo sadržaj koji ste pripremili.

Sačekajte da maska deluje između 20 minuta i pola sata. Nakon tog vremena, njen višak sa lica prvo uklonite papirnom maramicom na koju ste prethodno naneli malo mleka. Zatim, nakon upotrebe papirne maramice, lice naknadno umijte temeljno najpre toplom, a zatim i hladnom vodom.

POVEZANO: Velike reči velikih žena – 11 inspirativnih citata!

[adsense_inserter id=”12825″]

Ovu masku, potrebno je da nanosite svakodnevno i to ujutru ili uveče. U početnom periodu korišćenja ove maske, možete je nanositi čak i dva puta dnevno, kako bi imala pojačan efekat delovanja. Pre nego što je upotrebite, masku obavezno izvadite iz frižidera i ostavite je da neko vreme odstoji na sobnoj temperaturi kako bi postala toplija i tako efikasnije delovala na kožu.

U cilju zagrevanja maske, možete da upotrebite i mikrotalasnu ili rernu. Naravno, ukoliko se odlučite za tako nešto, nemojte grejati ceo sadržaj, već samo onaj deo koji vam je trenutno potreban za nanošenje maske. Obratite pažnju da ne pregrejete masku i da je pre zagrevanja stavite u odgovarajuću vatrostalnu posudicu.

POVEZANO: Lepota – Šta danas znači biti lepa?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!