Maskare u boji – Koja boja vam odgovara?

By  |  4 Comments

Leto je pravo vreme kada sebi možete da dopustite malo više slobode kada su u pitanju boje vašeg make up-a. Uz šminku u neobičnim i izražajnim bojama, možete izgledati veselo i potpuno predano duhu leta. Jedan od najboljih načina za to jeste da upotrebite maskaru u boji.

Kako nanositi maskaru u boji?

Maskare u boji, dostupne su u zaista širokom i krajnje raznovrsnom koloritu. Ipak, mi vam preporučujemo da pri izboru maskare u boji, njenu boju uskladite sa bojom svojih očiju.

Pogledajte koja boja maskare se preporučuje za koju boju očiju:

Plava maskara:

Plava maskara je univerzalno prilagodljiva svim bojama očiju. Zato, bez obzira na to koje su vam boje oči, nanesite plavu maskaru u što debljem sloju, kako bi vaš pogled postao izražajan i produbljen.

Braon maskara:

Braon maskara, savršeno će vam istaći pogled i učiniti ga blistavim, ukoliko imate zelene oči.

POVEZANO: Najbolja šminka za zelene oči.

Zelena maskara:

Zelena maskara, najbolje se prilagođava uz braon oči. Ukoliko imate braon oči, svaka nijansa zelene maskare će vam savršeno pristajati. Vaš pogled, izgledaće odmorno, čak i onda kada se niste dovoljno naspavali ili kada ste imali recimo naporan dan na poslu.

Ljubičasta maskara:

Ljubičasta maskara, još jedna je od maskara koje se savršeno slažu uz braon boju očiju.

POVEZANO: Najbolja šminka za braon (smeđe) oči.

Crvena maskara:

Crvena maskara, izgledaće savršeno na vašim trepavicama ukoliko imate crne oči.

Važan savet:

Osim što je jako važno da maskaru u boji nanesete u što debljem sloju, važno je i da kada ste je naneli budete suzdržani i svedeni prilikom daljeg nanošenja make up-a na oči. Konkretno, uz maskaru u bilo kojoj drečavoj boji, nemojte koristiti intenzivne senke za oči. Tako nešto, moglo bi da stvori kontra efekat i da doprinese da izgledate napadno i neprikladno našminkani.

Takođe, uz izražajne boje maskare, preporučujemo da birate ruževe u mirnijim nijansama. To će omogućiti da vaše lice izgleda kao skladno našminkana celina na kojoj su istaknute oči.

POVEZANO: Kako da odaberete pravi ruž za usne?

Za pojačan efekat dubokog i izražajnog pogleda, bez obzira koju maskaru ste naneli, možete vrhove trepavica dodatno namazati crnom maskarom. To će vam dodatno istaći i uokviriti pogled.

Nećete pogrešiti ukoliko se pri nanošenju maskare u boji ne zadržite samo na gornjim trepavicama, već namažete i donje trepavice. Na taj način, efekat istaknutih očiju i pogleda, dodatno će doći do izražaja.

4 Comments

  1. Pingback: Maskare u boji, koja vam najbolje pristaje? | Savršena

  2. Pingback: Make up na +40! Letnje šminkanje | Lepotica.rs

  3. Tijana sjz

    30.07.2015. at 16:07

    Jako volim plavu maskaru kao klinka sam samo nju koristila 🙂

  4. Pingback: Novi trend: Maskare u boji, koja vam najbolje pristaje? – Savršena

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!