Šminka za braon (smeđe) oči

Pošto braon boja nema suprotnu odnosno komplementarnu boju u krugu boja, ženama sa smeđim očima dobro stoji većina boja. Uz pomoć par jednostavnih saveta, istaći ćete svoju prirodnu lepotu i lepotu svojih očiju.

“Dubina” boje odrđuje šminku

Ženama sa braon očima stoje gotovo sve nijanse senki za oči. Faktor koji preciznije određuje koja nijansa je baš “vaša” je “dubina boje očiju. Da li su oči gotovo crne ili svetlo smeđe? Koliko god da su svetle ili tamne vaše smeđe oći, ajlajner će vam dobro stajati, bilo crni bilo braon.

Šminka za tamno braon oči

,Ako su vaše oči tamno braon, odlično će vam stajati srednje i tamnije nijanse senki za oči. Probajte tamnije nijanse ljubičaste, zelene ili sive boje. Zlatna i bronzana boja takođe prelepe na tamnim očima.

Šminka za smeđe oči srednje nijanse

Ovoj boji očiju pristaju gotovo sve senke za oči. Možda ipak najbolje ljubičaste, zelene i bronzane. Za večernji šminku koristite neutralnu senku sa metalik bronzanim ili bakarnim eyeliner-om.

Svetlo braon oči

Izbegavajte crni ajlajner. Koristite tamno braon ili neku drugu nijansu. Na kapak nanesite neutralnu senku za oči, tamniju nijansu iste boje nanesite u pregib kapka i ajlajnerom ili olovkom za oči zelene ili zlatne boje istaknite liniju oka. Ako su vaše oči lešnik boje, odlično će vam stajati senke u šampanj nijansi sa ljubičastom, bronzanom ili braon olovkom za oči što će fantastično istaći njigov oblik.

Izbegavajte jako tamne nijanse

Tamne boje mogu da vizuelno smanje vaše oči. Da biste to izbegli, kombinujte svetlu senku za oči sa tamno braon ajlajnerom. To će učiniti da vaše oči izgledaju krupnije. Za dramatičan večernji look na gornji kapak nanesite metalik sivu senku a duž donjeg povucite liniju tamno ljubičastim ajlajnerom. Ova kombinacija ističe lepotu braon očiju i obara sa nogu.

error: Content is protected !!