Najlepši make-up trendovi za jesen 2018: Prigušeno i sexy

make-up trend

Jesenje-zimski trendovi za 2018/19. vidjeni na Nedeljama mode izgledaju kao da su upali u krizu identiteta – ali na najbolji mogući način. Nema konačnog kompromisa – nude i neutral ili upečatljivo i neon? Ova dva stila preovladavaju šminkom za jesen. Trendovi nude vizuelnu raznolikost – od “možda je rođena s tim” neutralnosti, pa do “sci-fi future” kaleidoskopskog look-a. Simbioze haotičnih boja na očima sa jedva vidljivim usnama i porcelanskim tenom je, čini se, centralni trend.

Jesen 2018: Ten

Breskvasto rumenilo

Zaboravite letnje bronzere – jesenja šminka za 2018-u se bazira na breskvastim taupe tonovima. Make-up artisti idu u korak sa prirodnim raspoloženjem jesenje sezone, tako da su “ugrejali” ten modela zemljanim tonovima. Ne potpuno zemljana boja, niti potpuno pink, najbolje nijanse za obraze ove sezone je – topla boja breskve!

Neka rumenila su viđena i na mestu konture, a neka i visoko na jagodicama, produžavajući sve do ispod obrve, poput “drapping” tehnike.

Suptilno konturisanje

Posle ere naglašenog konturisanja, došla je prirodna smena – ove jeseni, konture su jedva primetne, strateški nanete. Jake i duboke konture ispod jagodične kosti nisu se mogle videti, već su se šminkeri igrali sa priordnim oblikom lica. Ide se na ono “možda je rođena sa tim prelepim jagodicama”. Ili možda samo ima sjajnog make-up artista. Isprobajte i vi – nežne, jedva vidljive konture.

Suptilne konture možete postići kontur nijansom iz City Color Contour palete za topli i hladni podton kože.

Bled ten

Nakon letnje sezone, u kojoj su bledolike devojke posezale za bronzerima, samopotamnjivačima ili tamnijim puderima – dolazi jesenji trend – bledog tečnog pudera i bledog tena uopšte. Porcelanska koža je tako IN, tako da sklonite omiljeni bronzer, a prigrlite prirodne nijanse pudera i glowy finiš.

Neka ten bude glatko platno za obrve pune teksture i stain na usnama. Ili uradite sexy make-up na očima uz puno ajlajnera i sive senke – ten će dozvoliti da šminka dođe do izražaja.

make-up trend jesen 2018
Instagram/Printscreen

Jesen 2018: Oči

Jarka neon senka + bez ostale šminke

Oči su u prvom planu za jesen – i to se naglašava bojama neobičnim za ovu sezonu. Jarke senke u neon bojama čine kontrast ostatku tena koje potpuno bez šminke. Ovo stvara kontrast i tenziju između golog lica i izraženih očiju. Biraju se senke u bojama duge, vibrantne i upešatljive. Apstraktni minimalistički look je u centru pažnje.

Jarke senke možete naći u City Color Flawless paleti koja sadrži 32 senke mat, šimer i saten finiša.

Crni ajlajner na vodenoj liniji oka

Za žene koje čitav život iscratavaju crnom olovkom i vodenu liniju oka imamo lepe vesti – ovaj trend je ponovo IN! precizno uokvirene oči i na vodenoj liniji su velika stvar ove jeseni, u stilu minimalističke lepote. Ovaj način šminkanja dozvoljava da konturišete oko i definišete njegov prirodni oblik. Generalno, crne, rock chic oči su u trendu za jesen – probudite rock princezu u sebi!

Srebrno u uglovima očiju

Srebro je jedan od najzagonetnijih dragocenih metala. Ono daje hladni sjaj kosmičnih zvezda i mesečevog sjaja. Što se tiče ove jeseni, srebro se moglo videti na očima itekako, i to baš – u unutrašnjim uglovima očiju. Na taj način, ova boja daje efekat budnosti i dimenzionalnosti. Srebro hvata sunčevu svetlost i daje mističan look. Upraite srebrnu senku u uglovima očiju sa velikim trepavicama za anđeoski pogled.

make-up trend jesen 2018(1)
Instagram/Prinscreen

Jesen 2018: Usne

Lip stain

Lip stainovi su edgy, andregraund rođaci klasičnog karmina. Oni daju duboki, gusti pigment u dugotrajnoj, mat formuli koja boji usne. Savršeni su za duge dane u kancelariji ili duge noći u klubu, jer ne blede i ne skidaju se tako lako. Lip stain-ovi daju mat, “nedovršen” look – kako blede tokom dana, ostavljaju ponalo “grandži” finiš koji se savršeno slaže sa jesenjom sezonom. Birajte burgundy, smeđe, i tamno crvene stain-ove za nastupajuću jesen.

Usne boje vina

Ovo nije nova stvar – čim vidimo karmin u boji burgundca – znamo da je nastupila jesen. Boja vina je puna enigme, topla, uzbuđujuća. Odaberite savršenu nijansu za vaš ten – od rumenih magenti, preko beskompromisne burgudny nijanse do krvavo ljubičaste. Usne boje vina su elegantne ali mogu biti i grandži, posebno ako se upare sa lip stain formulom, tamnom šminkom na očima i nestašnim loknama.

Kao fenomenalan burgundi karmin preporučujemo City Color City Chic karmin u nijansi “Heartbreaker”.

Usne bez šminke

Jedan od anti-trendova za jesenju šminku je povratak prirodnim usnama – bez liplajnera, bez sjaja, bez ičega. Najbazičniji mogući look. Usne bez šminke su osvežavajuće, jer konačno prihvatamo njihovu formu ili oblik kakav jeste. To je odlično rešenje za žene koje žele da “ostanu na zemlji” što se tiče šminke. I za one koji žele da im oči i ten dođu do izražaja.

make-up trend jesen 2018(2)

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!