Šminkanje prema horoskopskom znaku

By  |  0 Comments

Jasno je da svaka dama koristi šminku u cilju isticanja i naglašavanja svoje lepote. Međutim, zašto je nekim damama šminkanje lako i jednostavno, dok su druge nevešte sa usklađivanjem nijansi šminke koju koriste? Odgovor na ovo pitanje leži u horoskopskom znaku.

Konkretnije, pripadnice određenih horoskopskih znakova, rođene su kao šminkerke, dok pripadnice drugih horoskopskih znakova sa šminkom rukuju kao dete sa vodenim bojicama na prvom času likovnog.

Koliko ste vešti u šminkanju na osnovu horoskopskog znaka?

Ovan:

Ukoliko ste rođeni u znaku ovna, vas privlači naglašena šminka vatrenih tonova. Crveni karmin za vas se prvi na listi „must have“ proizvoda. Vaši pokreti prilikom šminkanja su vešti, ali ponekad, vođeni snagom svog temperamenta, znate da preterate u količini šminke koju koristite.

Bik:

Ukoliko ste rođeni u znaku bika, vama je najbitnije da je vaša šminka uvek uredna i perfektno precizno naneta na lice. Ne podnosite kada vam se ruž ili maskara zamrlja. Obožavate smirene i prirodne nijanse šminke.

Blizanci:

Ukoliko ste rođeni u znaku blizanaca, vi volite da se poigravate sa nijansama koje nanosite na lice. Senke za oči su vaša specijalnost. Pred njima, vi se osećate kao slikarka spremna da oboji svoje platno. Maštoviti ste i načinom na koji se šminkate uvek privlačite pažnju. Nemate jasno definisan ukus kada su boje i nijanse u pitanju. Što više boja i nijansi, za vas znači bolju inspiraciju.

Rak:

Ukoliko ste rođeni u znaku raka, vi šminku koristite i nanosite u prilično svedenoj meri. Cilj šminkanja, za vas je to da izgledate sveže i odmorno. Nikada ne koristite drečave nijanse i naglašenu šminku.

Lav:

Ukoliko ste rođeni u znaku lava, bez obzira što ste jako temperamentni, vi se šminkate vrlo svedeno i precizno. Kroz način šminkanja, vi ustvari pokušavate da izbalansirate način na koji se oblačite. Volite šminku u ljubičastim i roze tonovima.

Devica:

Ukoliko ste rođeni u znaku device, vas će ljudi retko i veoma retko uspeti da vide bez šminke. Vi svaki svoj dan započinjete preciznim nanošenjem šminke i tek kada prikrijete svaki i najmanji nedostatak na svom licu, vi izlazite na ulicu. Volite pomalo neobične tonove, kao što su zlatna ili bronzana nijansa.

Vaga:

Ukoliko ste rođeni u znaku vage, vi raspolažete dobrim ukusom i pravom merom kada je način korišćenja šminke u pitanju. Ukoliko naglašeno našminkate oči, vi jedva primetno šminkate usta i obrnuto. Omiljena boja ruža za usne vam je bordo.

Škorpija:

Ukoliko ste rođeni u znaku škorpije, vi treba da budete oprezni prilikom šminkanja. Veoma lako znate da pređete granicu dobrog ukusa i da se našminkate prenaglašeno. Vi ste u stanju da kombinujete nijanse koje nikako ne idu jedna sa drugom. Ipak, kada obratite više pažnje, polazi vam za rukom da se savršeno našminkate.

Strelac:

Ukoliko ste rođeni u znaku strelca, vi svoju šminku koristite kao strelu koju želite da uputite kao okolini kako bi ste njom jasno pokazali kako se osećate. Onda kada ste raspoloženi, na vašem licu moći će da se primete vesele nijanse šminke, a kada ste neraspoloženi, šminkaćete se zatvorenim i smirenim nijansama.

Jarac:

Ukoliko ste rođeni u znaku jarca, vi prilikom šminkanja akcenat stavljate na oči. U vašem neseseru, uvek se može naći savršena maskara, ajlajner ili olovka za oči. Na šminkanje usana, obraćate manje pažnje i preferirate ruževe u nežnim nijansama.

Vodolija:

Ukoliko ste rođeni u znaku vodolije, u vama se naizmenično smenjuje potreba da naglašeno našminkate oči, sa potrebom da naglašeno našminkate usne. Volite da izvodite male eksperimente kada je kombinovanje nijansi i boja u pitanju.

Ribe:

Ukoliko ste rođeni u znaku riba, vama najviše odgovara svedena, nežna i sa stilom odmerena šminka. Veoma lako polazi vam za rukom da istaknete svoju unutrašnju lepotu, načinom na koji ističete spoljašnju lepotu, odnosno načinom na koji se šminkate. Omiljene su vam nežne nijanse, roze karmin, siva senka i crna maskara.

Da li vaš horoskopski znak i načina šminkanja imaju veze?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!