Jednostavna nega akni tokom leta

By  |  0 Comments

Akne su danas jedan od najvećih neprijatelja u životu savremene žene. Puno se šminkamo, izlažemo suncu, solarijumu, koristimo bogate palete skupih kozmetičkih proizvoda. Kako oni deluju na naš ten, šta zaista ima u njima? Nesrećni smo jer nam se čini da je naša borba uzaludna. Ne mora da bude tako sve dok imamo izbor.

Mi odlučujemo da li ćemo i na koji način da slušamo šta nam to naša koža poručuje. Vratite se jednostavnosti, istražite šta je to što vašoj koži najviše prija.

Prvo što treba da uradite je da oslobodite pore od teškog uticaja pudera i drugih toniranih krema kako bi koža mogla da diše. Svake večeri pre spavanja očistite regije lica u kojima se nalazi aknozna koža blagim antiseptičnim bezalkoholnim losionima. Njihova funkcija je veoma važna jer umereno odmašćuju  problematične regije. Važno je da u sebi nemaju alkohol  jer visoke koncenracije alkohola dovode do dehidratacije kože. Korisne su i umerene masaže, umivanje mlakom vodom, bez upotrebe sapuna.

POVEZANO: Napravite same sredstvo za skidanja šminke!

Pored kućne nege važna je poseta vašem kozmetičaru makar jednom mesečno, kako bi vam lice bilo stručno očišćeno i negovano.

Priroda vam nudi jako dobro rešenje za problem akni! LAKO JE…

Matični mleč je nešto što uvek trebate da imate kao slatku tajnu svoje zdrave  kože. Ovo je jedan od najuspešnijih terapeutika u saniranju akni, jer smiruje već prisutne akne i usporava lučenje gnojnih procesa, smanjuje koncentarciju bakterija na koži. Probajte… Stavljajte  matični mleč od 7-10 dana na kožu i videćete poboljšanje.

Čaj od peršuna ili sveže žalfije, fantastičan je za masnu kožu. Dva puta nedeljno nakon detaljnog čišćenja lica stavljajte na lice blage obloge navedenih ekstrakata na meke tufere i držite  15-20 minuta. Nakon skidanja  tufera ostavite kožu da se odmori i prirodno osuši bez brisanja.

Sunce je veliki neprijatelj akni, bežite od njega!

Sunčanjem samo privremeno rešavate problem, jer vam akne tada nisu upadljive, koža tamni. Međutim, istina je da sunce predstavlja mač sa dve oštrice jer zapravo samo pravi dobru kamuflažu upalnih procesa. Istina je da će se loši efekti sunca videti kasnije i dugutrajno izlaganje suncu smao može doprineti vašoj teškoći borbe sa aknama.

akne i sunce

Ne, hrana nikada nije uzrok akni!

Određena ishrana može samo pogoršati stanje akni ali nikada nije pokretač. Na prvom mestu treba smanjiti unos mlečnih proizvoda jer oni utiču na nivo hormona u organizmu. Izbegavajte i svu onu brzu hranu koju lako varimo, šećer, kofein, alkohol da biste izbegli i akne.

POVEZANO: Uklonite akne maslinovim uljem.

Tekst: „Jednostavna nega akni tokom leta“, Jovana Jelača, kozmetičar-estetičar.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!