Uradi sama: 4 prirodna losiona za masnu kožu

Pravilno i redovno čišćenje masne kože, ima veliku ulogu u procesu održavanja njenog  zdravog i blistavog izgleda. U protivnom, sav sebum čijem pojačanom lučenju je sklona masna koža i svi ostaci nečistoće koji se zadrže u porama, rezultiraće pojavom problema, kao što su mitiseri, akne, bubuljice, osipi i druge promene na koži.

Pored redovnog i pravilnog umivanja, važnu ulogu u procesu čišćenja masne kože, zauzima upotreba losiona. Odgovarajući losion za čišćenje masne kože, možete napraviti i sami. Potrebno je samo da se pridržavate odgovarajuće recepture, a mi ćemo vam otkriti nekoliko takvih receptura.

Losion za čišćenje masne kože – receptura 1:

 Za pripremu ovog losiona, potrebno vam je:

– 2 manja limuna,
– 100 mililitara alkohola,
– 100 mililitara kisele vode,
– Staklena teglica,
– Cediljka,
– Odgovarajuća flašica za čuvanje losiona.

Priprema i upotreba losiona za čišćenje masne kože:

Dva limuna, najpre dobro operite i ostavite ih da prenoće u hladnoj vodi. Ujutru, oba limuna isecite na kolutove sa sve korom, stavite ih u staklenu teglicu i izgnječite. Zatim, preko izgnječenog limuna sipajte 100 mililitara alkohola i hermetički zatvorite teglicu. Ostavite da mešavina odstoji 7 dana na tamnom i hladnom mestu.

Nakon 7 dana, procedite sadržaj iz teglice i prelijte ga u odgovarajuću flašicu u kojoj ćete čuvati losion. U flašicu, sipajte i 100 mililitara kisele vode. Tako pripremljen losion za čišćenje lica, možete čuvati do 2 nedelje. Koristite ga svakodnevno jednom dnevno, najbolje uveče.

Losion za čišćenje masne kože – receptura 2:

Za pripremu ovog losiona, potrebno vam je:

– Sok od 1 manje sveže isceđene pomorandže,
– 100 mililitara belog vina,
– Odgovarajuća ambalaža za čuvanje losiona.

Priprema i upotreba losiona:

Ovaj losion za čišćenje masne kože, kao što možete i zaključiti na osnovu sastojaka koji su potrebni za njegovu pripremu, priprema se veoma brzo i jednostavno. Konkretno, potrebno je da pomešate sok od sveže isceđene pomorandže i belo vino i da tako pripremljen losion koristite svakodnevno.

[adsense_inserter id=”12236″]

Losion za čišćenje mane kože – receptura 3:

Za pripremu ovog losiona, potrebno vam je:

– 1 kesica zelenog čaja,
– 150 mililitara vode,
– Sveže isceđen sok iz 2 veća lista aloe vere,
– Odgovarajuća posuda za čuvanje losiona.

Priprema i upotreba losiona:

Najpre prokuvajte sto pedeset mililitara vode. Ključalom vodom, prelijte kesicu zelenog čaja. Sačekajte da se to potpuno ohladi. Zatim, izvadite kesicu čaja i u tečni sadržaj dodajte sok od aloe vere. Ovako pripremljen losion, čuvajte do nedelju dana i koristite ga svakodnevno.

Losion za čišćenje masne kože – receptura 4:

Za pripremu ovog losiona, potrebno vam je:

– 1 manja jabuka,
– 1 supena kašika jabukovog sirćeta,
– 3 supene kašike kisele vode,
– Rende,
– Cediljka,
– Staklena teglica,
– Odgovarajuća posuda za čuvanje losiona.

Priprema i upotreba losiona:

Jabuku oljuštite i izrendajte je u staklenu teglicu. Izrendani sadržaj, prelijte sa jabukovim sirćetom. Ostavite da mešavina odstoji oko sat vremena, a zatim je kroz cediljku dobro procedite. U dobijenu tečnost, sipajte kiselu vodu. Sve to, prelijte u odgovarajuću posudu za čuvanje losiona. Losion čuvajte do nedelju dana i koristite ga svakodnevno.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!