Uradi sama: flasteri za bubuljice koji će ih isušiti preko noći

By  |  0 Comments

Nema ništa što više frustrira neko kada se noć pred veliki događaj, na vaše lice useli nepozvani gost u vidu akne i to na sred čela! Umesto da je čačkate i napravite još veću katastrofu, predlažemo vam da isprobate nešto što je hit u Koreji – a to su flasteri za bubuljice! Super su efikasni, i preko noći rešavaju problem –  a evo kako da ih same napravite!

Ove efikasne korejske flastere možete napraviti i od običnog hidrokoloidnog flastera, koji upija vlagu. Plus, napravićete ogromnu količinu za jako malo novca.

Kako “rade” flasteri za bubuljice?

Flaster za akne je zapravo tesni stiker koji pomaže da se ekstrahuje, upije i zadrži vlaga iz vaše bubuljice, tj njen sadržaj. Neki brendirani flasteri sadrže sastojke koji pomažu u tome, a to su AHA i BHA kiseline. Najbolja stvar u vezi ovih flastera je što funkcionišu za gotovo sve tipove akni: bele i crne mitisere, pa čak i za cistične akne.

flasteri za bubuljice

Zašto su tako dobri?

Ne samo što su povoljniji od drugih noćnih tretmana za akne, nego i daju i mnogo brže rezultate. Oni rade tako što zaštite bubuljicu od okružujuće nečistoće i bakterija, kao i u UV svetla, koje može da dovede do hiperpigmentacija i potencijalnih ožiljaka. Takođe vas flasteri protiv bubuljica sprečavaju da je dirate, cedite i stiskate, što samo pogoršava oporavak i na kraju je – uvećava! Možete ih nositi čak i tokom dana, i naneti šminku preko njih, bez brige da će neki make-up proizvod iritirati kožu.

Ili ako volite au-natural look, oni su vodootporni, što znači da se možete sa njima i umivati tokom dana.

Ako niste fan “uradi sama” projekata, za čišćenje masne kože sklone aknama predlažemo vam Skinology SKIN RESCUE Tonik za čišćenje lica sa ihtiolom i niacinamidom.

flasteri za bubuljice

Kako da napravite flastere protiv bubuljica?

Kako biste same napravile ove atikere protiv akni, trebaće vam hidrokolidni flasteri, a najbolji su oni koji su namenjeni za žuljeve, iz apoteke ili drogerije. Jednostavno – makazama iseceti male krugove iz flastera, trudeći se da je njihov prečnik dovoljno veliki da lagano prekrije bubuljicu. Samo zapamtite da kožu dobro očistite i tonirate pre nego što zarobite bakterije ispod flastera!

Povezano: Četiri razloga zašto imate akne?

flasteri za bubuljice

Za pravi korejski efekat, pre stavljanja flastera, nanesite malo tonika ili seruma sa salicilnom kiselinom, koji će delovati ispod flastera, i pročistiti zapušenu poru sve do samog korena.

Pročitajte još i: Kako da tretirate potkožne bubuljice kod kuće?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!