Kako da senku za oči pretvorite u ruž za usne

By  |  0 Comments

U paleti senki za oči, pored nijansi koje vam savršeno odgovaraju za šminkanje očiju, gotovo uvek, nalaze i nijanse koje su suviše drečave kako bi ste ih koristili. Takve senke, uvek ostavljate po strani, ne znajući šta da radite sa njima i kako da ih upotrebite. Od sada više neće biti tako. Otkrićemo vam kako da od drečavih nijansi senki za oči, napravite idealne ruževe za usne.

Kako od senke za oči napraviti ruž za usne?

Da bi ste od senke za oči, napravili ruž za usne, potrebno vam je:

– Senka u odgoavarajućoj nijansi (recimo senka u crvenoj, roze ili ljubičastoj nijansi),
– Bezbojni sjaj za usne,
– Prazna posudica od grožđane masti,
– Četkica za nanošenje senke ili štapić za uši.

Kada ste obezbedili sve što vam je potrebno, senku za oči u odgovarajućoj nijansi, vrhom od drške četkice za nanošenje senke, sastružite i sipajte je u formi praha u praznu posudicu od grožđane masti. Zatim, u istu posudicu sipajte i bezbojni sjaj za usne. Količina bezbojnog sjaja, treba da bude tolika, da vam kada je pomešate sa prahom senke, omogući da dobijete kremastu mešavinu teksture i strukture ruža za usne.

Tako dobijenu mešavinu, čuvajte u zatvorenoj posudi u kojoj ste je pripremili i kada želite da je nanesete na usne, nanesite je koristeći četkicu za nanošenje senke ili štapić za uši. Na ovaj način, možete istovremeno kombinovati više nijansi senki, sve dok ne dobijete odgovarajuću boju ruža za usne. Pazite samo da upotrebite dovoljnu količinu bezbojnog sjaja, kako karmin koji ste napravili ne bi bio suviše suv.

I vaš ruž za usne napravljen od senke za oči je gotov!

 

POVEZANO: Kako da napravite ruž za usne!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!