Baza za senke za oči

baze za senke za oci

Značaj baza za senke za oči je već odavno poznat, ali ipak postoji mnogo devojaka koje ih smatraju dodatnim, nepotrebnim, korakom u svakodnevnom šminkanju. Mnogi misle da za kvalitetnu bazu moraju izdvojiti mnogo, pa se zato odluče da u te svrhe koriste korektor i na taj način uštede.

Danas ćemo vam pokazati da baze za senke ne moraju da budu skupe da bi radile svoj posao kako treba. Pokazaćemo vam skuplje i jeftinije baze i na taj način vam možda pomognemo da se odličite za onu koja vam odgovara.

Za početak malo o tome zašto su one značajne. Pre svega svaka senka, čak i ona najjeftinija, će izgledati mnogo pigmentovanije nakon baze za senke. Postojanost će biti mnogo duža, posebno ako imate masne ili spuštene kapke. I za kraj, ako se odlučite za bazu koja je obojena, ona će neutralisati boju kapka i prekriti sve manje nepravilnosti koje imate.

Skoro svaki proizvođač šminke u ponudi ima i bazu za senku

Skuplje i jeftinije baze za senku

1. Jedan od najpoznatijih skupljih prendova je Too Faced, koji u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta. Klasičnu ”Shadow insurance” bazu za senke, u boji kože ”Lemon drop” i onu za šljokice ”Glitter Glue”. Prve dve baze se mogu koristiti za obična šminkanja, dok je baza za šljokice namenjena isključivo tome i ne može se koristiti na običnim senkama jer ostavlja lepljiv trag.

Postojanost senki (šljokica) je odlična nakon ovih baza, kao i njihova pigmentacija, ali  ako tek počinjete sa šminkanjem, nema potrebe da odmah krenete sa njima. One su uglavnom za profesionalnu upotrebu, pa im je shodno tome i cena znatno veća od ostalih. Na sreću kod nas u ponudi postoje odlične zamene za mnogo manje novca.

baze za senke too faced

2. Jedna od najpoznatijih drogerijskih baza je Artdeco, koju možete pronaći po ceni od 1000 dinara. Ona je malo suvlja tako da je idealna za osobe kojima se senka preslika posle nekog vremena. Senku drži na mestu sve dok se ne odlučite da je sami skinete, a na slici možete videti koliko povećava pigmentaciju. Jedina stvar koja mnogima smeta jeste sitni šimer koji se u njoj nalazi i koji se na očima primećuje.

artdeco baza za senku

3. Još jedna baza koja se može pronaći u drogerijama jeste Essence. Njena cena ne prelazi 500 dinara, što je čini jako povoljnom. Dolazi u pakovanju koje je karakteristično za korektore, sa aplikatorom koji će olakšati korišćenje. Mat je i u boji kože, tako da se na očima ne primećuje. Njena jedina mana je ta što nije dovoljno dobra za osobe sa spuštenim kapcima jer će se senka posle sat, dva preslikati na gornji kapak.

essence baza za senku

4. I kao poslednja na listi jeste jedna koja se može naći u kataloškoj prodaji. Reč je o Avon bazi, koja je takođe jako pristupačna, a njena cena varira od 300 do 500 dinara. Za razliku od prethodne, kojoj je slična, ona dolazi u staklenoj ambalaži, a nanosite je četkicom ili prstima. Takođe je u boji kože i mat, tako da se ni ona neće primetiti ako je koristite za dnevno šminkanje. Njena prednost u odnosu na Essence je ta da je dobra za sve, tako da oni koji imaju spuštene kapke neće imati problema sa preslikavanjem.

avon baza za senku za oci

Da li vi koristite bazu za senku?

Autor teksta: “Baze za senku za oči”, Jelena, Dressing case

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!