Saveti za šminkanje uz različite boje kose

Svake godine, dosta devojaka promeni boju kose barem dva puta. Boja vaše kose menja kako vaš ten izgleda, tako da u odnosu na boju kose treba da promenite i način šminkanja i boju obrva. U ovom članku možete pogledati koje boje treba da koristite u odnosu na boju kose i kojom bojom da popunjavate obrve.

Šminkanje i boja kose

Šminka za plavu kosu

Ukoliko imate plavu kosu, bilo da je platinasta ili med boje, možete koristiti meke, pastelne boje koji će da laskaju vašoj svetloj boji kose. Tamne senke koje ste možda koristili ranije, kao na primer boje šljive, tamni ajlajneri i slično mogu biti previše grubi u odnosu na svetlu boju kose. Ako dodajete sebi nekoliko svetlih pramenova, dodajte i nežne nijanse senki u svoju kozmetičku torbicu.

Što se tiče vaših obraza, probajte sa bledo roze ili rumenilom boje breskve. A što se tiče kapaka, najbolje bi vam odgovarale boja kostiju, pepeljasta, pink i pastelne boje generalno. Ukoliko volite ajlajnere, opredelite se za smeđi umesto crnog.

Selection_032

Smeđa ili crna boja kose

Ukoliko imate tamnu kosu, to može da učini vašu kožu jako svetlom, tako da bi bilo najbolje da odustanete od pastelnih boja i da nabacite malo tamnije boje na usne i obraze kako ne biste izgledali isprano. Što se tiče očiju probajte svetlo braon ili boju šljive. Gledajte da koristite neutralne boje, ako ste brineta možete da nosite širok spektar boja, tako da slobodno eksperimentišite.

Selection_030

Crvena kosa i make up

Ukoliko imate crvenu kosu, ona će zagrejati vaš ten, tako da izaberite toplije boje. Na usnama možete koristiti crvenu, tamno crvenu, smeđu ili boju breskve. Što se tiče očiju, koristite tamno zelenu boju, boja kostiju ili bež boje. Crvenokosim damama odlično stoji crveni karmin.

 city-color-karmin-crveni

Seda/bela kosa

Seda/bela kosa može da “upije” boju iz vašeg lica, tako da vaš ten može da izgleda bledo i isprano, Kako biste popravili vaš ten i izgledali sveže najbolje bi bilo da koristite hladne tonove na vašim obrazima i usnama. Izaberite bledo roze rumenilo a što se tiče očiju iskoristite belu ili sivu senku, sa teget ajlajnerom.

city-color-senke

Boja obrva u skladu sa bojom kose

Ukoliko ste napravili suptilnu promenu boje kose, treba za nijansu da promenite olovku ili senku sa kojom popunjavate obrve. Ukoliko ste dramatično promenili boju kose možete ofarbati svoje obrve u salonu, što se uglavnom ne naplaćuje.

Evo kako da odredite koju boju da koristite za obrve:

  • Boja kose: Svetlo plava – Boja obrva: Svetla pepeljasta plava
  • Boja kose: Srednje do tamno plava – Boja obrva: Pepeljasto plava
  • Boja kose: Svetlo do tamno smeđa – Boja obrva: Smeđa do mahagoni
  • Boja kose: Crna – Boja obrva: Mahagoni ili pepeljasta
  • Boja kose: Svetlo crvena – Boja obrva: Bež ili karamela
  • Boja kose: Srednje crvena – Boja obrva: bež ili crvenkasta braon
  • Boja kose: Tamno crvena – Boja obrva: Crvenkasta smeđa
  • Boja kose: Svetlo siva – Boja obrva: Siva
  • Boja kose: Bela – Boja obrva: Siva ili bež
 olovke-za-obrve
Autor teksta: “Saveti za šminkanje uz različite boje kose” – Katarina, Pixie Padlock

error: Content is protected !!