Kako da izaberete rumenilo prema tipu kože

Pravi izbor rumenila je jako važan kako bi ste nakon njegovog nanošenja na lice, postigli željeni efekat i izgledali što duže sveže i odmorno. Kako bi ste znali da na pravi način odaberete rumenilo, važno je da se pridržavate nekoliko osnovni pravila, a prvo među njima je uskladiti vrstu rumenila sa tipom kože.

Kom tipu kože odgovara koja vrsta rumenila?

Izbor rumenila za masnu kožu:

Ukoliko imate masnu kožu, napravićete pravi pogodak ukoliko za sebe odaberete rumenilo u prahu. U dodiru sa rumenilom u prahu, masna koža postiže balans i izgleda maksimalno sveže, lepo i blistavo. Ono što želimo istaći kao savet za nanošenje rumenila u prahu, jeste da se ono najbolje nanosi četkicom i to tako da je pokret četkice usmeren prema gore.

Izbor rumenila za suvu kožu:

Ukoliko imate suvu kožu, pravi izbor rumenila za vas je kremasto ili tečno rumenilo. Tretirana kremastim ili tečnim rumenilom, koža će dobiti neophodan stepen hidratacije i postaće baršunasta i sveža. Po pravilu, kremasto ili tečno rumenilo, nanosi se prstima i to veštim tačkastim pokretima ili pažljivo četkicom.

Izbor rumenila za normalnu kožu:

Ukoliko imate normalnu kožu, sebi možete dati apsolutnu slobodu prilikom izbora vrste rumenila. Nećete pogrešiti ako izaberete rumenilo u prahu, ali ni ako izaberete kremasto ili tečno rumenilo.

Dodatni savet:

Bez obzira na to koji tip kože imate i koju vrstu rumenila izaberete, jako je važno da prilikom nanošenja rumenila imate meru. Naneti više rumenila, znači dobiti loš rezultat šminkanja. Uloga rumenila je da vam stvori prirodnu i svežu boju lica, a ne da ima efekat maske na vašem licu. Zato, budite vrlo oprezni i setite se zlatnog pravila koje kaže da “ponekad manje, znači više”. To se odnosi i na rumenilo.

Povezan tekst: Kako da nanesete rumenilo zavisno od oblika lica?

rumenilo

error: Content is protected !!