Nega kože ruku – Piling, maska, krema za ruke

nega koze ruku kremama

Deo tela na koji većina ljudi ne obraća pažnju koliko bi trebalo jesu ruke. Mnogo nas ima stvorenu naviku za jutanjim i večernjim mazanjem krema na lice, stavljanjem maski i pilinga. Ali koliko često to koristite piling, masku i kremu za negu kože ruku?

Šta uključuje pravilna nega kože ruku?

Kompletna nega kože ruku, pored kremi, uključuje i piling i maske. Sasvim je dovoljno da izdvojite 15 minuta nedeljno i svojim rukama pružite mali spa manikir užitak.

Piling za negu kože ruku

Ako ne želite da izdvajate puno novca na ovakve stvari, biće vam dovoljna samo dva proizvoda iz kuhinje. Med i šećer. Pomešajte ta dva tako da dobijete gustu smesu i blagim masiranjem utrljajte u ruke. Na rukama držite desetak minuta i primetićete da će se dobar deo meda upiti u vašu kožu. Isperite toplom vodom i pređite na masku. Ukoliko želite, možete dodati i par kapi boje za kolače, i tako dobiti piling u omiljenoj boji.

piling za negu ruku

Maska za negu ruku

Ni za ovo ne morate da izdvojite mnogo novca. Postoji mnogo recepata za hranljive maske, a možete staviti i bilo koju hidratantnu masku za lice. Kesice maski koje se kupuju u drogerijama uglavnom imaju više proizvoda nego što je potrebno za lice, tako da ostatak rasporedite po rukama i sačekajte što duže možete da se lepo upije.

Kreme za ruke

Redovnom upotrebom krema ne samo da negujete ruke već i nokte i zanoktice. Bez obzira na to da li su vam ruke suve ili ne, u zimskom periodu je krema neophodna. Ako imate normalnu kožu birajte kreme koje se brzo upiju i ne ostavljaju nikakav film na rukama.

Neke od njih su i O.P.I. Avojuice losioni koji se mogu pronaći u mnogo različitih mirisa. Dobro je i to da možete kupiti malo pakovanje, od 30 ml, koje je idealno za svaki neseser. Loša strana jeste njihova cena, ali jeftinija zamena za O.P.I. losione jesu I Love kreme. Takođe postoje u mnogo različitih mirisa, nega im nije prevelika, ali za normalnu kožu je sasvim dovoljna.

kreme za negu ruku

Ipak, mnogo je veći izbor onih jačih krema, koje su namenjene suvoj koži. U drogerijama možete pronaći mnogo različitih brendova, a naše preporuke su Balea i Bioten. Kod njih ćete naići na veliki izbor mirisa, odličnu negu, a i pristupačnu cenu. Ako ste pristalica dečijih mirisa, odlično rešenje za vas jeste Hipp krema, koja se nedavno pojavila u naše prodavnice. Upija se brzo i ostavlja blagi film na koži.

balea i bioten kreme za ruke

Ali ako je vaša koža ruku dosta ispucala, onda je bolje da potražite neke masnije kreme, kojima treba malo više vremena da se upiju i da njih koristite u toku noći tako što ćete pre spavanja staviti izdašnu količinu i ostaviti da se ona u toku noći polako upije.

Naš predlog za takvu kremu jeste Flora Queen, koju proizvodi Florapin. Dosta je masna, tako da je idealna za večernja mazanja, jer joj je potrebno neko vreme da se u potpunosti upije, ali ćete zato dobiti adekvatnu negu. Dodatni plus ove kreme je i njena cena, tako da je potrebno da izdvojite oko 300 dinara da biste dobili savršenu negu.

Koliko pažnje posvećujete nezi kože ruku?

Autor teksta: “Nega kože ruku – Zanemarena a jako bitna?”, Jelena, Dressing case

error: Content is protected !!