Savršene trepavice u par koraka

Ako želite da imate duge, guste i baršunaste trepavice poslušajte savete svetskih make up stručnjaka.

Za lepe i duge trepavice

Uvijene trepavice – Koristite pomoć

Da bi imali savršene trepavice koristite „uvijač“. Stavite ga veoma blizu korena trepavica.Pritisnite nežno, zadržite nekoliko sekundi, zatim pustite, pomerite i ponovite postupak. Na svakom mestu ponovite uvijanje dva, tri puta, a preko premažite maskaru. Ako  želite trajnije rešenje, uradite minival trepavica.

Maskara

Neka vaša maskara bude kremasta, ne suva. Preporučujemo Lancôme Hypnose Drama. Kada je nanosite u slojevima, sačekajte dva minuta da bi mogla da se osuši. Da biste trepavice maksimalno „podigli“ ruka treba da vam bude u vertikali kada je nanosite od unutrašnjeg do spoljašnjeg dela oka.

Kako se pravilno nanosi maskara pogledajte ovde.

Koliko slojeva maskare je potrebno

Posle svakog premazivanja trepavica maskarom, pročešljajte ih češljićem, zatim ih malo poprskajte puderom u prahu, pa opet stavite maskaru. Ponovite više puta. Trepavice će tako izgledati paperjasto, krznasto. Da izbegnete stvaranje grudvica, završni sloj premažite vodootpornom maskarom.

Četkica za maskaru

Od oblika četkice za maskaru zavisi da li će vam trepavice biti duže, gušče, imati više volumena ili biti uvijenije. Izaberite četkicu koja najviše odgovara potrebama vaših trepavica.

Veštačke trepavice

Ako želite ekstra volumen stavite veštačke trepavice. Najbolje je da ih stavite samo na spoljnji ugao oka. Takođe, vodite računa o prilici za koju nameravate da ih koristite, pošto su u svakodnevnoj upotrebi nepoželjne. Za glam izlaske i svečane prilike – veliko DA!

Negujte trepavice

Da bi vaše trepavice bile duge i guste, potrebna im je nega. Kako da ih negujete pronaći ćete ovde.

Ne zaboravite da trepavice oukviruju oko i nije nevažno kako izgledaju.

Autor teksta “Savršene trepavice u par koraka” – Bojana Savić – Professional Make Up Artist

 

error: Content is protected !!