“Duga” manikir – Letnji nokti

Proleće i leto, predstavljaju periode u godini kada doslovno bezgranično možete da se poigravate sa idejama za manikir. Što drečavije nijanse lakova za nokte odaberete i što otkačeniju ideju sprovedete u delo prilikom sređivanja noktiju, to će i vaši nokti izgledati interesantnije. Zato, odlučili smo da sa vama podelimo ideju za “duga” manikir.

foto: YouTube/printsceen

Šta vam je potrebno za “duga” manikir?

  •  Bezbojni zaštitni lak za nokte,
  •  Beli lak za nokte,
  • Lakovi za nokte u 5 različitih neon drečavih nijansi,
  • Nekoliko čistih komadića sunđera sa ravnom površinom (možete koristiti sunđeraste aplikatore za šminku, ali i bilo koje druge komadiće sunđera, pa čak i komadiće koje ste napravili seckanjem sunđera za sudove),
  • Aceton/skidač laka,
  • Jedan komad papira A4 formata,
  • Četkica za nanošenje šminke sa preciznim i kratkim vrhom ili štapić za uši,
  • Top coat/završni sjaj za nokte.

Kako se radi “duga” manikir?

1. Nokte je najpre potrebno da nalakirate bazom za lak i da sačekate da se ona osuši. Kada se zaštitni lak osuši, nokte nalakirajte belim lakom i takođe sačekajte da se osuši.

beli lak

2. Kada se i on osuši, uzmite prvi komadić sunđera i na njega nanesite dve nijanse neon drečavog laka za nokte. Nanošenje tih lakova, treba da obavljate u pravolinijskom smeru i to tako da se površina jedne nijanse, direktno nadovezuje na površinu druge nijanse, tako da zajedno obrazuju dvobojnu celinu.

2

POVEZANO: Kako da osušite lak za nokte za SAMO 1 minut!

3. Kada ste to uradili, stavite ruku na papir, kako bi ste zaštitili recimo površinu stola i šaru sa sunđera prenesite na nokat palca i to u uzdužnom smeru, tako da na sredini nokta jedna nijansa počinje da se preliva u drugu.

3

4. Kada ste obojili jedan nokat, uzmite drugi komad čistog sunđera i na njega na isti način nanesite prvo nijansu koja je na unutrašnjoj strani nokta na palcu, pa zatim neku novu nijansu po izboru. Zatim na isti način šaru sa sunđera prenesite na nokat kažiprsta.

4

5. Kada i to završite, na treći komad čistog sunđera na isti način nanesite dve različite nijanse laka, uz obavezu da prva nijansa bude nijansa kojom se završava šara na noktu kažiprsta. Ponavljajte postupak sve dok ne stignete do nokta malog prsta.

8

[adsense_inserter id=”12825″]

6. Rezultat će biti fantastičan “duga” manikir. Na kraju, vrh četkice za nanošenje šminke ili vrh štapića za uši, umočite u aceton/skidač laka i precizno od viška prenetog laka, očistite regiju kože oko nokatnih ploča.

5

7. Nanesite top coat za fiksirate manikir.

6

Pogledajte i video savet “duga” manikir:

error: Content is protected !!