Base coat- Neohodan za lakiranje noktiju

Ako želimo da nam lak za nokte dugo traje, nije bitno samo da imamo skup i kvalitetan lak. Potrebno je da koristimo neke preparate za manikir koji sprečavaju krzanje laka, kao što su base i top coat.

O top coat preparatima smo već govorili u prethodnim tekstovima. Sada cemo detaljnije govoriti o podlozi za lak, tj. o base coat-u. Ovaj preparat se nanosi na nokatnu plaču pre laka za nokte i njegova osnovna funkcija jeste da pripremi nokat kako bi lak bolje prionuo i samim tim duže trajao.

Ako ste nekad radili nokte od gela ili akrila i sami znate da se pre nanošenja tih materijala nanose primer ili bonder koji odmašćuju nokat i prave bazu za gel ili akril. Uloga base coat-a je slična. Naši prirodni nokti mogu biti masni, oštećeni ili nejednake strukture, pa kada ne nanesete podlogu pre laka on neće trajati koliko bi mogao ukoliko se ona koristi.

Vrste podloge za nokte

Postoje različite vrste podloga za lak. Tako imamo one koji:

  • sprečavaju da nokti požute
  • stimulišu rast nokta
  • jačaju nokte, jer sadrže kalcijum, proteine i vitamin E
  • učvršćuju nokat i daju mu efekat akrila
  • izjednačavanje strukture noktiju (kada na površini nokta postoje linije i neravnine)

Obavezan kod lakiranja noktiju

Base coat je obično bezbojan ili ima prozirno roze, bež ili belu boju. Vrlo brzo se suši i nakon njega se nanosi prvi sloj laka koji treba da bude tanak. Kada se nanese drugi sloj laka potrebno je naneti i top coat da “zatvori lak” i omogući njegovo duže trajanje. Čak i ako ne lakirate nokte, koristite base coat da zaštitite svoje nokte od oštećenja i listanja.

Podlogu za lak proizvode sve kozmetičke kuće koje imaju preparate za manikir. Njihove cene se kreću od 150,oo pa i do preko 1000,00dinara. Kao i top coat i base coat jako dugo traje. Obavezno ih oristite i primetićete razliku u kvalitetu vaših noktiju i trajanju manikira.

Ako često lakirate nokte ali ne želite da to radite gotovo svakodnevno, koristite base coat jer on će ujednačiti strukturu i korigovati oštećenja vašeg nokta i tako produžiti trajanje laka za nokte. Podloga štiti nokte od pucanja i listanja, a istovremeno sprečava da nokti požute od tamnih lakova.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!