Limfna drenaža

Limfa ima višestruku ulogu u našem ogranizmu, ona obavlja detoksikaciju organizma, ima odbrambenu, tj.imunološku ulogu a i utiče na metrabolizam i bolju razmenu materija u organiznu. Limfna drenaža je višestruko korisna.

Detoksikacija i imunitet

Limfna drenaža nije masaža mišića već se njom stimuliše kretanje tečnosti u  limfne sudove i dalje u venski sistem. Usled brzog živnotnog tempa, nepravilne ishrane i nedovoljnog kretanja cirkulacija je smanjena a samim tim se toksini i druge štetne materije nagomilavaju a limfni sistem postaje opterećen.

Limfna drenaža je jako korisna za anticelulit i terapiju radio talasimai poboljšanje cirkulacije. Nakon nje primetno je poboljšanje u izgledu i elastičnosti kože. Jača imuni sistem i savetuje se za brži oporavak nakon operacija.

Postoje manuelna (ručna) i aparaturna limfna drenaža. Bez obzira na način izvođenja limfna drenaža mora biti prijatna za klijenta i uvek dovodi do poboljšanja cirkulacije.

Samo kod stručnjaka

Manuelna drenaža se sastoji od 4 pokreta. To su:

  • pokret glađenja- sa ovim pokretom počinje i završava se drenaža
  • kružni pokreti limfe
  • pokret pumpanja
  • zaokretni pokret.

 

Jako je važno da osoba koja sprovodi limfnu drenažu bude stručna, da je pravilno izvodi, koristi odgovarajući pritisak, smer i ritam, da bi se postigli najbolji mogući efekti.

Limfna drenaža obično traje do 60 minuta. Koristi od nje su višestruke, kao na primer jačanje imunog sistema, zatezanje i čvrstina kože, smanjenje podočnjaka i natečenosti. Takođe se savetuje nakon hiruških zahvata radi smanjivanja otoka i bržeg zarastanja rana i ožiljaka.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!