Uradi sama – Kako da napravite ruž za usne

By  |  0 Comments

Koliko puta u životu vas je zatekla nemogućnost da sa lakoćom i baš onda kada to želite, pronađete željenu nijansu ruža za usne? Ako je vaš odgovor „bar jednom“, mi ćemo se pobrinuti da vam se to ne dogodi i drugi put.


Naučićemo vas kako da za veoma kratak vremenski period, nijansu ruža za usne koju ste zamislili, pretvorite u onu koju imate na svojim usnama. Evo recepture po kojoj možete veoma brzo i lako da napravite same ruž za usne.

Za pravljenje ruža za usne potrebno je:

  • Jedna ili nekoliko voštanih bojica
  • Maslinovo ulje
  • Sveća i upaljač
  • Kutlača
  • Kafena kašičica
  • Prikladna posudica koja će poslužiti kao ambalaža za ruž

Način pripreme ruža za usne

Da bi ste napravili ruž za usne, potrebno je da najpre izaberete voštanu bojicu čija boja će odgovarati boji vašeg budućeg ruža. Ukoliko je potrebno, za dobijanje te boje, odnosno nijanse, možete upotrebiti  istovremeno i više voštanih bojica. Zatim, kada ste pripremili voštanu bojicu ili bojice, sa njih uklonite papir u koji su umotane i izlomite ih na manje delove.

Nakon toga, u kutlaču sipajte oko pola kafene kašičice maslinovog ulja i tome dodajte komadiće bojica. Upalite sveću i na oko 8 do 10 cm iznad njenog plamena postavite kutlaču. Ubrzo, bojice u kutlači će pod dejstvom toplote početi da se tope. Tada ih kafenom kašičicom lagano mešajte, kako bi se ujednačeno sjedinile sa maslinovim uljem koje se istovremeno nalazi u kutlači.

Kada se voštane bojice i maslinovo ulje sasvim rastope i sjedine, možete ugasiti sveću i sadržaj iz kutlače pažljivo prebaciti u malu posudicu u kojoj ćete čuvati i iz koje ćete koristiti karmin. Sačekajte da se vaš novi ruž za usne ohladi u posudici u koju je prebačen i nakon toga ga koristite.

Ukoliko želite, u toku procesa pravljenja, kao sastojak možete dodati i par kapi eteričnog ulja koje će obogatiti mirisom vaš ruž ili malo šljokica ili glitera koje će mu dati blistavost i sjaj.

Napomena:

Ono što je izuzetno bitno istaći, jeste da se voštane boje proizvode na bazi voska. Vosak je na listi prirodnih materijala koji je kao takav bezbedan čak i pri kontaktu sa malom decom koja su sklona da voštane bojice stavljaju u usta. Prema tome, koristite ih uz apsolutnu sigurnost i bezbedno.

Napravite svoj ruž za usne i ponosno ga nosite!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!