Maske za lice od ulja jojobe

By  |  2 Comments

Primena ulja od jojobe, pokazala se kao veoma efikasna u postupku nege kože. Ono što ulje jojobe izdvaja od drugih vrsta ulja, jeste njegova prilagodljivost svim tipovima kože, naravno uz obavezno kombinovanje sa drugim sastojcima. Evo kako se ulje jojobe koristi u maskama za lice.

U nastavku ovog teksta, otkrićemo vam kako ulje jojobe deluje i kako se primenjuje pojedinačno u maskama za lice za svaki tip kože.

Maske za lice od ulje jojobe prema tipu kože

Maksa za lice sa uljem jojobe za negu suve kože

Da bi ste uljem jojobe, pružili tretman suvoj koži, potrebno je da izmerite 10 ml ovog ulja, a zatim ga pomešate sa oko 20 mg mlevenog badema ili mlevene makadamije. Tome dodajte još 10 kapi eteričnog ulja arapskog tamjana i dobijenu masu utrljajte na kožu. Po potrebi, tome možete dodati još nekoliko kapi ulja jojobe ukoliko vam je koža izrazito suva, a razmazitost smeše nedovoljna. Nakon što maska oko 10 do 15 minuta odstoji na vašoj koži, isperite je toplom vodom i osušite je prirodno bez upotrebe peškira.

Maska za lice sa uljem jojobe za negu mešovite kože

Ukoliko vam je mešovit tip kože, da bi ste napravili idealnu masku za lice sa uljem jojobe, pomešajte sledeće sastojke: 10 ml jojobe, oko 20 mg pasiranog avokada, 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina i pola kafene kašičice sitno rendane šargarepe. Navedene sastojke dobro pomešajte i nanesite na kožu. I ova vrsta maske, dovoljno je da na licu odstoji 10 do 15 minuta. Nakon toga, isperite kožu i osušite je prirodno bez upotrebe peškira.

Maksa za lice od ulja jojobe za negu masne kože

Ako imate masnu kožu, 10 ml ulja jojobe, pomešajte sa oko 20 mg sitno mlevenih lešnika i sa 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Pomenute sastojke dobro pomešajte i ostavite da na koži odstoje takođe 10 do 15 minuta. Nakon toga, kao i kod svih prethodnih tipova kože, kožu isperite i osušite prirodno bez upotrebe peškira.

Nekoliko reči o uopštenim osobinama ulja jojobe

Ulje jojobe, dobija se iz istoimene biljke koja u dalekim predelima Arizone, Južne Kalifornije i Meksika, raste u vidu žbuna. Ovo ulje, specifično je po tome što se smatra tekućim „voskom“. Kao takvo, ono sadrži čak 98% mononezasićenih masnih kiselina, veoma malo zasićenih masnih kiselina, ali i ostale sastojke, kao što su: vitamin E, svi vitamini B grupe i minerali : hrom, cink, jod, bakar i silicijum.

Probajte neku od ovih prirodnih i efikasnih maski za lice od ulja jojobe.

2 Comments

  1. Pingback: Uradi sama: Domaće kreme za svaki od tipova kože | Lepotica.rs

  2. Pingback: Napravi sama - dezadorans u stiku | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!