Uradi sama – Izbelite požutele nokte

By  |  0 Comments

Neretko vam se može dogoditi da na svojim noktima uočite nimalo dopadljive žute mrlje. Te mrlje, ponekad znaju biti toliko velike, da zauzimaju i celu površinu vaših noktiju. Sa par veoma jednostavnih saveta, pomoći ćemo vam u tome, da problem žutih mrlja na noktima brzo i lako rešite.

Kako da sprečite da vam nokti požute

  • Pre svega, treba da znate da je najčešći uzrok pojave problema požutelih noktiju, to što ih neprekidno izlažete agresivnom dejstvu acetona i lakova za nokte. Zato, trudite se da nakon svake upotrebe acetona, nokte namažete gelom za negu noktiju.
  • Ukoliko vam gel za negu noktiju nije pri ruci, nokte temeljno isperite toplom vodom i istrljajte ih unutrašnjošću kore od banane. Kora od banane, na prirodan način doprinosi izbeljivanju noktiju i samim tim i sprečava nastanak požutelosti na njima. Uz to, kora od banane i sadrži minerale i proteine, koji su direktno zaslužni za građu, kvalitet, pa samim tim i boju noktiju.
  • Pravite višesatnu pauzu između momenta kada ste skinuli stari sloj laka sa noktiju i momenta kada ste na njih naneli novi sloj. Pre nanošenja novog sloja laka za nokte, obavezno nanesite bazu za lak sa kalcijumom ili proteinima.

Onda kada su vam nokti baš primetno i drastično požuteli, uradite sledeće:

Iscedite sok od pola limuna i tome dodajte pola kesice sode bikarbone. Promešajte te sastojke i uz pomoć stare četkice za zube, nanesite ih na jedan po jedan nokat i dobro trljajte. Nakon nekoliko minuta isperite nokte i istrljajte ih ponovo korom od banane.

Izbegavajte da konzumirate puno cigareta. Jer, duvanski dim u velikoj meri može biti uzročnik nastanka požutelosti na noktima.

Ukoliko se uprkos pridržavanju navedenih saveta i uprkos primeni postupka izbeljivanja noktiju, na njima ipak zadrže žute mrlje, to može ukazivati na samo dve stvari.

  1. Prva je da su vam nokti u zaista oštećenom stanju koje je nastalo kao posledica dugotrajnog nemara. Tada automatski promenite svoje navike. Obratite veću pažnju na zdravlje noktiju i budite strpljivi u čekanju da se žutila rešite izrastanjem noktiju.
  2. Druga stvar na koju može ukazivati trajna i uporna požutelost noktiju, jeste prisustvo gljivica koje su uzrok tome. U tom slučaju, obratite se lekaru ili počnite da koristite neko od sredstava za lečenje gljivica na noktima.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!