Rešite se celulita trajno!

Ono što je zajedničko ogromnoj populaciji žena, jeste neprestana briga o lepoti i težnja da u svakom trenutku, svoju figuru i svoj fizički izgled drže na zavidnom nivou. I da nemamo celulit!


Neke od dama, zahvaljujući genetici i prirodi koja im je naklonjena, tu brigu mogu svesti na minimum, dok se druge da bi postigle iste rezultate moraju znatno više potruditi.

Zašto imate celulit?

Celulit ili pomorandzina kora, kako ga mnogi nazivaju, nastaje kao posledica nagomilanih štetnih materija i toksina u organizmu. Ako se toj okolnosti dodaju i smanjena fizička aktivnost, smanjen i opušten tonus mišića, dehidriranost organizma, neuravnotežena i nepravilna ishrana i stres, onda su šanse za formiranje celulita dodatno u porastu.

Kako se rešiti celulita?

Nagoveštaj ovog odgovora, možete pronaći već u prethodnom pasusu. Dakle, da bi ste se rešili celulita, rešite se njegovih uzročnika! Sve brojne priče o svemoćnim kremama i gelovima protiv celulita, o masažama i hidromasažama, ostavite tek za kraj. Takve kreme i gelovi, masaže i hidromasaže, mogu vam poslužiti samo kao potpora u borbi protiv celulita, ali nikako ne i kao jedino sredstvo u toj borbi.

U prilog provere istinitosti te tvrdnje, govori činjenica, što celulit nije površinski problem na koži, on nastaje mnogo dublje, a samo je uočljiv na površini.

  • Zato, što pre izbacite sve masne i nezdrave namirnice iz svoje ishrane. Takve namirnice su glavni proizvođači toksina. Jedite zdrave, vitaminima i mineralima bogate namirnice. Ono što je posebno preporučljivo, jesu namirnice bogate vitaminom C. Jer ovaj vitamin čisti kožu, oslobađa telo od toksina i regeneriše sve, pa tako i površinske ćelije kože.
  • Pijte dovoljno tečnosti. Tečnost doprinosi detoksikaciji, a istovremeno i daje vitalniji tonus mišićima. Posebno će se dobro pokazati, ako pijete vodu bogatu mineralima.
  • Budite fizički aktivni i bazirajte se na vežbe koje su namenjene zatezanju regije tela na kojoj uočavate celulit. Pod fizičkom aktivnošću, ne morate smatrati dugotrajne i mukotrpne vežbe, već će biti dovoljno i ako samo umereno, ali redovno i što češće šetate. Pešačenje se pokazalo kao odličan i efikasan metod pri uklanjanju celulita.
  • Izbegavajte stres. Stres doprinosi formiranju i zadržavanju štetnih materija u organizmu.

Tek onda kada sve gore pomenute savete za borbu protiv celulita počnete da primenjujete i to kombinovano, tek tada počnite da koristite i kremu protiv celulita i zakažite anticelulit masažu. U protivnom, sama po sebi nijedna krema i nijedna masaža neće sama po sebi dati maksimalne rezultate i ukloniti celulit!

error: Content is protected !!