Uradi sama – Kako da popravite polomljenu šminku

By  |  1 Comment

Ukoliko vam se dogodilo da ste svoje omiljeno rumenilo, puder u kamenu ili senku u kamenu na bilo koji način uništili, nemojte očajavati. Veoma jednostavnim savetom, pomoći ćemo vam u tome da od praha i rasutih delića svoje šminke, ponovo dobijete kompaktnu i ravnu celinu.

Šta vam je potrebno za popravku polomljene šminke

 1. Izmrvljena šminka
 2. Alkohol
 3. Kafena kašičica
 4. Fen
 5. Pet minuta slobodnog vremena

Postupak vraćanja starog sjaja izmrvljenoj šminki

 • Prvi korak u sprovođenju ovog postupka, jeste da sakupite sav prah i sve deliće izmrvljene šminke i stavite ih na mesto kome pripadaju, odnosno nazad u ambalažu.
 • Zatim, preko praha i izmrvljenih delića šminke, sipajte nekoliko kapi alkohola. Pritom, poštujte navedenu meru „nekoliko kapi“ i nemojte preterati u sipanju alkohola.
 • Nakon toga, spoljašnjim delom kafene kašičice, lagano izravnjajte površinu rumenila, pudera u kamenu ili senke u kamenu ili druge šminke kojoj želite da vratite stari sjaj.
 • Kada ste to uradili, uključite fen i usmerite ga prema površini koju popravljate. Ona će biti ravna, ali sa uočljivim tragovima alkohola. Ne isključujte fen, sve dok alkohol ne ispari, a za to će vam biti potrebno najviše minut vremena.
 • Nakon što alkohol ispari, uočićete da je površina vaše do skoro uništene šminke, ponovo kompaktna i ravna, skoro kao prvog dana, kada je proizvod bio nov.

Dodatni savet za vašu novu šminku

Na ovaj način, dakle pridržavajući se opisanog postupka i koristeći isti pribor, ne morate samo da popravljate uništenu šminku. Možete svemu dodati malo svoje kreativnosti i poigrati se.

Mešanjem praha više različitih senki u kamenu, odnosno različitih boja, možete dobijati nove nijanse. Na taj način, uvek ćete osvežiti ponudu u svom neseseru i ono što je sigurno, nećete uzalud potrošiti vreme.

Jedino čega se pritom treba pridržavati, jeste da ukoliko odlučite da mešate boje, birate senke koje imaju međusobno istu strukturu praha od koga su sačinjene. Tako ćete biti sigurni da će vaš novi „proizvod“ biti kompaktan.

Više nikada ne morate da bacite nešto od šminke što se polomilo ili izmrvilo!

1 Comment

 1. Pingback: Kako da od polomljenog rumenila napravite kremasto rumenilo | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!