„Dekupaž“ manikir

By  |  2 Comments

Dekupaž tehnika, poslednjih godina je u ekspanziji i prisutna je u različitim sferama kao tehnika dekorisanja. Takva činjenica, probudila je inspiraciju dama koje su ovu tehniku prenele i na svoje nokte i osmislile „dekupaž manikir“.

Ukoliko vam se dopada sama ideja i predlog da i sami isprobate ovu tehniku ukrašavanja noktiju, predlažemo vam da nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Šta vam je potrebno da bi ste uradili „dekupaž manikir“?

Potrebno vam je:

– Salveta sa motivima po želji (dimenzije motiva, pritom treba da odgovaraju dimenzijama nokatne ploče),

– Makaze,

– Lak za nokte u odgovarajućoj nijansi,

Bezbojni lak za nokte.

Kako da uradite dekupaž manikir – 5 koraka

1. Kada ste izabrali salvetu sa odgovarajućim motivima, razdvojte njene slojeve i uzmite sloj na kojem se nalaze motivi. Motive pažljivo makazama isecite u oblicima koji će što preciznije odgovarati dimenzijama i obliku vaših nokatnih ploča. Pritom, najvažnije je da deo koji će se lepiti za koren nokatne ploče bude što preciznije oblikovan. Deo koji prelazi površinu nokatne ploče, nije toliko bitan jer se naknadno oblikuje i nema uticaj na završni efekat i izgled noktiju.

2. Kada ste iseckali željene motive, uzmite lak za nokte, koji je u što približnijoj boji i nijansi kao što su moje na motivima koje ste izrezali. Tim lakom, namažite nokte, kao što to uobičajeno radite. Namažite za početak nokte na samo jednoj ruci.

3. Kada ste to uradili, pre nego što se lak na noktima osuši, preko njega zalepite komadiće salvete. Pri lepljenju, trudite se da budete što precizniji. Blago pritisnite svaki komadiće salvete na svaki nokat, ali nemojte to da radite pregrubo, jer bi ste mogli da oštetite strukturu laka i strukturu salvete i da uskratite željeni efekat.

4. Kada ste za svaki nokat zalepili po komadić salvete, uklonite višak salveta i sačekajte da vam se nokti osuše. Zatim, prelakirajte ih bezbojnim lakom i opet sačekajte da se osuše.

5. Kada ste i to obavili, ponovite isti postupak sa noktima na drugoj ruci. I vaš dekupaž manikir je gotov!

Ukoliko bi ste više voleli da se vizuelno uverite u to kako „dekupaž manikir“ izgleda, predlažemo da pogledate sledeći video:

 

2 Comments

  1. Ana NI

    06.05.2015. at 19:27

    Prvi put sada čujem da može da se radi dekupaž na nokte. Ali super ovo izgleda i moraću da isprobam. Radila sam dekupaž na staklu ali na nokitma može da se naprave orginalne šarice salvetama. Odlična ideja.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!