Sastojci maskare za gustinu i rast trepavica

By  |  1 Comment

Kada je reč o sastojcima kozmetičkih proizvoda, uglavnom se svi raspituju i svi žele da imaju što više informacija koje se tiču sastojaka sadržanih u šamponima, regeneratorima, kremama i sličnim proizvodima. Malo je onih koji obraćaju pažnju na sastojke maskare.

Ipak, trebalo bi da bude drugačije. Na osnovu sastojaka maskare, koji su uredno navedeni i uočljivi na njenoj ambalaži, verovali ili ne već unapred možete da procenite da li će vam ta maskara napraviti dugačke, guste i bujne trepavice ili ne.

Sastojci koji utiču pozitivno na kvalitet maskare

  1. Sojin protein (soy protein) – Ovaj sastojak, deluje na trepavice tako što ih čini jačim i otpornijim. Samim tim, trepavice ubrzo postaju gušće i bujnije.
  1. Pantenol (panthenol) – Ovaj sastojak, utiče na rast i gustinu trepavica. Na isti način na trepavice deluju i sastojci koje smo u sadržaju ovog teksta obeležili brojevima 3 i 4, to su:
  1. Provitamin B5 (provitamin B5),
  1. Potetin (potetin).

Ukoliko pronađete navedene sastojke na ambalaži maskare koju kupujete, slobodno odbacite sve eventualno prisutne dileme i kupite tu maskaru. Videćete da se nećete pokajati i da će vam trepavice uskoro biti gušće i raskošnije nego što to trenutno jesu.

Većina devojaka i žena, greši pri izboru maskare i najveći deo pažnje pri kupovini maskare poklanja samo obliku i dimenzijama četkice za maskaru. Oblik i dimenzije četkice slažemo se ne treba nikako zanemariti, ali tome obavezno treba dodati i pomenuti, izuzetno važan kriterijum za izbor maskare.

Ukoliko ste te sreće da pronađete maskaru sa savršenim oblikom četkice i sa sastojcima koje smo naveli, smatrajte da ste najveći deo puta do savršenih trepavica već prešli.

Kompletnu ponudu maskara možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

6

1 Comment

  1. Pingback: 5 načina za upotrebu stare četkice od maskare | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!