Kako da lako i bez muke ukrasite uskršnja jaja

By  |  0 Comments

Ako želite da na malo drugačije ofarbate uskršnja jaja i da ona budu maštovitije dekorisana, mi vam predlažemo 11 interesnatnih načina.

Maštovita uskršnja jaja

1. Gumice za teglu – Vežite gumice preko jaja proizvoljno i zatim ih umočite u farbu za jaja. Dobićete interesantne šare.

2. Mrvice za dekoraciju – Kuvana jaja premažite lepkom i uvaljajte u mrvice za dekoraciju poslastica dok celo jaje ne bude prekrivene mrvicama.

3. Gliter – Na ofarbana jaja nanesite lepak ili bezbojan lak za nokte i preko toga pospite gliter. Imaćete predivna školjičasta uskršnja jaja.

4. Čipka – Na kuvana jaja stavite čipku i pako „obučena“ jaja spustite u boju za jaja.

5. Svila –  Isecite svilenu maramu ili neku drugu svilenu tkaninu na komade i obmotajte oko jaja. Šare treba da budu prema jajetu a zatim sve umotajte u gazu i vežite gumicom. Dok se jaja kuvaju, šara sa svile se preslikava na jaja.

6. Žica za sudove – Kuvana jaja stavite u boju a zatim izvadite i malo izgrebite žicom za sudove a zatim ponovo vratite u boju. Dobićete iznijansirana uskršnja jaja.

7. Krep papir – Tamniji krep papir isecite na dugačke i tanke trake i u njih umotajte kuvana jaja dok su još topla. Da bi se pair dobro zalepio za jaja, spustite ih u hladnu vodu sa 1 kašikom sirćeta. Možete koristiti više boja krep papira da postignete efekat šarenih uskršnjih jaja.

8. Folija – Skuvajte jaja, spustite ih u boju i dok su još vlažna umotajte ih u alu ili još bolje neku tanju zlatnu ili srebrnu ukrasnu foliju. Folija će se zalepiti na određenim mestima i dobićete jaja u boji u koju ste ih farbali sa delovima folije.

9. Voštane boje – Na toploti sveće istopite voštane boje i njima skuvana i ofarbana jaja dekorišite uz pomoć čačkalice ili tačkalice za nokte.

10. Dekupaž uskršnja jaja – Ofarbajte jaja, izaberite salvetu čiji motiv vam se dopada i odvojite stranicu sa printom. Dok su jaja još uvek uvek vlažna zalepite salvetu preko jaja. Kada se sve lepo osuši, na papirni ubrus nanesite malo ulja i pređite preko jaja. Ona neće biti masna, samo će se boja intenzivirati.

11. Marble uskršnja jaja

Koji način za ukrašavanje uskršnjih jaja vam se najviše dopada?

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!