Pogledajte recept i saznajte kako se pravi čokoladni kolač bez pečenja (ali i bez brašna, jaja i mleka) te već danas počastite vaše nepce ovim fantastičnim desertom.
Naslovna foto: PrintScreen Instagram
Ako vam se jede nešto slatko, a niste baš neki stručnjak za pečenje kolača ili baš danas niste raspoloženi da provodite vreme pored šporeta, kolač bez pečenja je odlično rešenje. Na Instagramu smo pronašli recept za ultimativno čokoladno zadovoljstvo koje želimo da podelimo s vama. Uverićete se da je moguće zaobići pećnicu, a spremiti ukusan slatkiš.
Kako se pravi čokoladni kolač bez pečenja?
Potrebni sastojci:
- 500 g čokolade (za kuvanje ili po vašem ukusu),
- 500 g kikiriki putera,
- 100 g maslaca (ili margarina),
- 300 g šećera u prahu.
Način pripreme:
- Čokoladu izlomite na manje komade, stavite u posudu otpornu na toplotu pa istopite u mikrovalnoj – topite 30 sekundi pa promešajte pa ponovite dok ne bude gotovo.
- Polovinu istopljene čokolade prespite u okrugli pleh obložen papirom za pečenje –kompletno prekrijte dno i strane kalupa, pa ovako pripremljenu koru stavite u zamrzivač na 10 minuta da se stegne, a vi za to vreme pripremite fil.
- U većoj posudi sjedinite kikiriki puter, rastopljen maslac i šećer u prahu pa dobro umutite mikserom. Prespite pripremljen fil u posudu u kojoj ste pripremili koru – ravnomerno raspoređujući masu prstima.
- Premažite kolač bez pečenja ostatkom istopljene čokolade pa se počastite nakon što se ovo ultimativno čokoladno zadovoljstvo hladilo 30 minuta u frižideru.
Ostavi odgovor
Vidi komentare