Ukusne čokoladne kuglice od samo 4 sastojka

Ukusne čokoladne kuglice od samo 4 sastojka

Kada prvi put probate ukusne čokoladne kuglice od 4 sastojka drugi put ćete odmah da pripremite dvostruku količinu. Jedna vam jednostavno neće biti dovoljna jer se ove kuglice tope u ustima.

Čokoladne kuglice su idealno rešenje (a brzo i jednostavno se pripremaju) ukoliko želite da napravite slatkiš koji će vaše ukućane, ali i nenadane goste oboriti sa nogu.

Kako da napravite čokoladne kuglice?

Potrebni sastojci:

  • 30 g maslaca,
  • 400 g kondenzovanog mleka,
  • 40 g kakao praha,
  • čokoladne mrvice za dekoraciju.

Način pripreme:

Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi, dodajte maslac, kondenzovano mleko i kakao prah. Kuvajte smesu uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, odnosno dok se smesa ne počne odvajati od površine tignja. Prespite smesu na tanjir prethodno podmazan maslacem i ostavite da stoji 2 sata u frižideru. Kada se smesa ohladi, dlanovima brzo i nežno formirajte kuglice. Pazite da uzimate istu količinu smese kako bi čokoladne kuglice bile jednake veličine. Na kraju ih uvaljajte u čokoladne mrvice i poslužite ih uz čaj ili kafu.

Povezano: Savršen čizkejk: Omiljena poslastica mnogih!

Pogledajte i video uputstvo kako se prave čokoladne kuglice!

A video posted by Yummi_eat (@yummi_eatt) on

Savet +

Pored recepta za čokoladne kuglice, donosimo vam i brz i jednostavan recept kako da sami napravite kondenzovano mleko, odnosno mleko sa manjim sadržajem vode.

Potrebni sastojci:

  • 100 g mleka u prahu,
  • 50 g šećera,
  • 25 g maslaca,
  • kašika ekstrakta vanile ili vanilinog šećera,
  • 50 ml ključale vode.

Način pripreme:

Kondezovano mleko ćete dobiti kada sve navedene sastojke stavite u blender i mutite oko 1 do 2 minuta. Ohladite kondenzovano mleko na sobnoj temperaturi pa čuvajte u frižideru do 3 dana.

Povezano: Novogodišnja jelka sa nutelom i bademima!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!