Modni stilisti otkrivaju: 8 modela patika koji će biti popularni u 2024. godini

patike
Instagram/Prinstcreen

Nova godina znači ujedno i nove trendove obuće – ovo je jedino objašnjenje za nove kupovine patika, koje može da prođe. Iako svi imamo svoje favorite kada je reč o modelima patika, ipak nam je s vremena na vreme potrebna inspiracija da probamo nešto novo. Zato smo pitali najbolje stiliste da nam daju svoje uvide trendova koji se tiču patika – ove godine će se nositi najrazličitiji modeli, od teških dad-like modela pa sve do onih u jarkim bojama.

Ovo su modeli popularnih patika za 2024. godinu

1. Retro sporty patike

Poslednjih godina, dobili smo dosta inspiracije iz 1970-ih i 2000-ih godina, i prema mišljenju modnih eksperata ovaj retro trend se nastavlja i u 2024. Adidas Samba modeli su postali podjednako popularni kao što su Nike Air Force bile u 2018, ili Adidas Stan Smith u 2016. Još neki retro modeli koji će biti IN su – Onitsuka Tiger Mexico 66, Nike Killshot, i Puma Super Liga.

2. Povratak Converse modela

Još jedan throwback trend koji ćemo viđati svuda u 2024. jesu Chuck Taylor modeli. Moda iz 2010-ih se polako vraća na scenu, a Converse patike su definitivno obeležile tu deceniju. Zato ćemo viđati i klasične Converse modele, ali i one chunky, sa platformima i debelim đonovima.

View this post on Instagram

A post shared by Converse (@conversesrbija)

3. Metalik patike

Srebro je ponovo u trendu, što se tiče mode i nakita, a ovaj trend se prelio i na obuću, u 2024. Metalik srebrne matike su sada IN, jer se mogu kombinovati sa model-off-duty, cool-girl ili čak uličnim stilom. Možete ih poneti i uz elegantni sako, jer vam štikle neće biti potrebne, pošto će patike zaista učiniti da se istaknete.

4. “Chunky” patike

Krupne, upadljive patike, sa debelim đonovima su još jedan trend koji očekujemo da će se nastaviti u 2024. Preterane platforme, poput oblaka, će biti u fokusu većine modela, i ovde zaista važi filozofija – više je više. Neke od popularnih chunky patika uključuju ove modele – On Cloudmonster, the Hoka Bondi 8, i APL Zipline.

Povezano – Ovo su najpopularniji modeli obuće za zimu 2023/24.

5. “Girly” patike

Sigurno ste videli na društvenim mrežama to da je 2024. godina girl estetike. Čuli ste za of ‘girl dinner,’ ‘girl math’, a sve je veći porast coquette i balletvore trenda. Zato su modeli patika za 2024. ukrašeni mašnama, cirkonima, tilom, teksturom i roze bojom. Ovakve patike se mogu nositi uz suknji ili haljinu, i kombinovati se sa džinsom i krupnim belim čarapama.

6. Printovi na patikama

Uz dodatak jarkih boja, ove sezone biće aktuelne patike sa printovima. Leopard print je već postao popularan, kao i neki drugi. Ako mislite da ne možete nositi patike sa printom, probajte da ih nosite uz jednostavne, neutralne komade garderobe. Pokušajte ovaj trend sa šahovskim printom Vans patika, koje se mogu nositi uz odelo na posao.

7. Tata-patike

Sećate se patika koje je nosio vaš tata? Ove godine, vraćamo se na Y2K estetiku i siluetu obuće. Klasične patike za trčanje iz ovog doba su dobile moderni preobražaj – sada su više sleek, apdejtovane i lepše. Ove patike mogu lako zameniti vaše omiljene bele patike, a možete naći i modele sa malo boje.

8. Modeli inspirisani planinarenjem

Gorpcore ili hiking style – kako god želite da iz nazovote, ove patike inspirisane outdoor planinarskim aktivnostima će ostaviti trag u ovoj godini. One su krupne, raznobojne i savršeno se slažu uz dugački džins. Kako se ovaj trend razvija, sve više viđamo patike sa pravim tehničkim detaljima, koji se spajaju elementima visoke mode.

Pročitajte još i – 3 predloga kako da iskombinujete patike i haljinu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!