Najjednostavnije terapije za oslobađanje od stresa

Svaki dan vam je ispunjen obavezama od jutra do mraka i to utiče na vaše raspoloženje? Imate kratak fitilj? Rešenje je tu. Uz par jednostavnih radnji popravite raspoloženje, svoj dan i širite pozitivnu energiju. Neka stres nestane!

Smeh

Smeh je uvek poželja. Osim što postoji tvrdnja da on produžava život, on isto tako ispušta endorfin u mozak što prouzrokuje opuštanje mišića. Smeh u kombinaciji sa sitnim tračarenjemsa drugaricama je garancija za bolje raspoloženje. Naravno, tu su uvek i prisećanja na smešne situacije, kao i smešni klipovi na internetu, koji uvek izmame osmeh na lice.

Masaža

Pod stresom ili ne, masaža uvek  pomaže. Za oslobađanje od stresa se preporučuje masaža ramena i vrata. Ono što je odlično jeste da ovo možete da uradite same. Masažom ovih delova tela opuštaju vam se mišići i smanjuje se napetost.

Nemojte koristiti izgovor da nemate vremena za sebe. Odvojite par minuta za opuštanje i nastavite dan kao novi.

Đuskanje uz muziku

Svima su nam dobro poznate one scene iz filmova kada glumice dok spremaju hranu ili biraju šta će da obuku “odvrnu” muziku i spontano zaigraju. Niste nikad probale? Osim što će vas zvuci omiljene pesme opustiti i osloboditi stresa, prilikom slobodnih pokreta izvijanja tela, pojačvate proizvodnju endorfina, tzv. hormona sreće.


error: Content is protected !!