Telo

Šta je topla depilacija?

Topla depilacija tako se zove jer se vosak zagreva na većoj temperaturi nego hladan. Brže se stvrdne i uklanja se rukom. Vosak se može koristiti 2-3 puta, ali mora da se pretopi i procedi kroz filtere. Nakon toga gubi svoju funkciju, počne da se kida i iritira kožu.

Šta je depilacija šećernom pastom?

Depilacija šećernom pastom je uklanjanje dlačica u smeru rasta dlake, tako što se pasta umasira u kožu, pa postupak nije bolan. Ovu depilaciju je moguće raditi u ranoj fazi rasta dlake, a pošto se lepi samo za mrtve ćelije kože, može se koristiti i za najosetljivije delove kože i nema uraslih dlaka. Višak paste se uklanja vodom.

Šta je ayurveda?

Ajurveda u prevodu znači nauka o životu. To je indijska medicina i zasniva se na učenju tri dosha (vata-vetar, pita-vatra i kafa-voda) i bazira se na određivanju tipa ličnosti prema njima. Svako od nas ima došu koja je najzastupljenija i koja se ispoljava kroz ponašanje, tip kože, ishranu. Ajurvedskom masažom glave preventivno se deluje i reguliše opadanje kose, leči migrene nesanicu, povoljno utiče na ispravljanje bora i pročišćenje kože, a masažom tela na otklanjanja stresa i pročišćenje organizma.

Šta je reiki?

Reiki je vrsta energoterapije, koja se primenjuje tako što se kanališe životna energija postavljanjem dlanova na telo klijenta. Obuhvata tretiranje čakri, tj.energetskih virova u čoveku, koje usled stresa, načina života, negativnih misli i emocija dolaze u disbalans. Reiki ih vraća u normalu, redukuje stres i negativne emocije, snižava krvni pritisak i umanjuje ili uklanja bol. Dobro ga je kombinovati i sa ostalim terapeutskim tretmanima, a može biti i dopunska medicinska terapija. Reiki se svima preporučuje i nema apsolutno nikakvih kontraindikacija.

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je tretman koji ima veliku efikasnost, a to se naročito odnosi na starenje kože i bore, lečenje akni i ožiljaka, celulit i strije. Kod ovog tretmana se u srednji sloj kože mikroinjekcijama ubacuju kokteli koji se prilagođavaju svakom klijentu. Osim klasične postoji i no needle (bez igala) mezoterapija. i poboljšava apsorpciju svih sastojaka nanetih na kožu i do 90%. Mezoterapijom se apsorpija svih sastojaka nanetih na kožu povećava i do 90%.

Šta je kavitacija?

Kavitacija je bezbolan i vrlo efikasan način razgradnje i odstranjivanja masnih naslaga i celulita. Rezultati su trenutno vidljivi i trajni. Jednim tretmanom moguće je izgubiti u obimu i do4cm. Tretman ne proizvodi neželjene efekte, ali se ne preporučuje trudnicama i ljudima koji imaju metal u sebi.

Šta je hladna depilacija?

Hladna depilacija je postupak uklanjanja dlačica, pri čemu je potrebno imati topilicu, vosak u patroni ili konzervi i trake. Zagrejani vosak se nanosi niz dlaku, tj.u pravcu kako dlaka raste, zatim se preko njega zalepi traka i povlači suprotno od rasta dlake. Višak voska, nakon depilacje se uklanja uljem. Trake i vosak su za jednokratnu upotrebu.Ova depilacija se ne preporučuje za najosetljivija područja.

Šta je brazilska depilacija?

Brazilska depilacija je potpuno uklanjanje dlačica sa intimne zone toplim voskom. Ovde svakako ne treba pominjati da su higijena i stučnost najbitniji.

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?

Masaža vulkanskim kamenjem je masaža uz pomoć 56 kamenova različite veličine i oblika, nauljenih i zagrejanih od 42 do 43 stepena, čime se postiže masiranje dubljih struktura kože. Ova masaža traje 90 minuta i pozitivno utiče na reumatske probleme, stres, depresiju, nesanicu, razdražljivost usled PMS-a. Ne preporučuje se trudnicama, osobama sa srčanim problemima i proširenim venama.

error: Content is protected !!