6 načina kako da se našminkate uz crvenu haljinu

crvena haljina

Počinje sezona proslava, a svi znamo da je jedna od omiljenih boja vatrenih dama upravo crvena! Specijalan događaj zahteva specijalnu haljinu, a to znači da uz to moramo upariti šminku i frizuru. Ako razmišljate o tome da ponesete crvenu haljinu na maturu ili venčanje, a niste sigurni kakvu šminku da uparite uz nju – tu smo da pomognemo!

Inspiracija za make-up look uz crvenu haljinu

#1: Crvene usne

Ne možete pogrešiti uparivanjem crvene haljine sa vatreno crvenim usnama. Neka ostatak vaše šminke bude jednostavan i neka vaše jarke usne budu cenralna tačka vašeg look-a. Ako je vaša haljina tople crvene boje, birajte topli crveni ruž, a ako je hladnijeg tona, opredelite se za onaj sa plavičastom osnovom.

Povezano: Kako da savršeno nanesete crveni karmin za jedan minut?

#2: Klasični smokey eye

Klasični smokey eye je odličan make-up look da se uklopi sa crvenom haljinom zato što je prilično neutralan. Koristeći samo neutralne i crne tonove osiguraćete da vam se šminka ne “sudari” sa bojom haljine. Ako vam je haljina crvena, ali sa narandžastim podtonom, probajte da zamenite crnu senku tamno smeđom.

#3: Crni winged ajlajner

Neka vaša fokalna tačka šminke bude na očima – kreirajte look uz pomoć crnog ajlajnera, a usne i obrazi neka budu neutralni. Koristite pigmentovan ajlajner i iscrajte deblje krilce. Veštačke trepavice su obavezne.

#4: Dewy koža

Kontrast glamurozne crvene haljine i minimalne blistave šminke zaista deluje u stilu crvenog tepiha. Ovaj svež izgled osigurava da vaš look za svečanu priliku ne bude previše svečan.

#5: Jednostavna smeđa senka

Meki nanos smeđe senke na očima deluje lepo, uz svaku boju outfita. Možete naneti mat bran senku na kapke, uz pomoć “fluffy” četkice za senku i završiti look, ili ga možete produbiti uz tamniju senku na spoljašnjim uglovima očiju. Povežite loook uz jaki sloj maskare za volumen.

#6: Zlatni glamur

Zlatni, bronzani i bakarni tonovi odlično idu uz crvenu haljinu. Kreirajte soft glam look uz pomoć bronzane ili zlatne senke i sjajne usne. Dobićete povezani izgled koji će se slagati uz haljinu.

Pročitajte još i: Fashion vodič – Kako da nosite crvenu boju (i to ne samo na Dan zaljubljenih)?

error: Content is protected !!