6 načina kako da se našminkate uz crvenu haljinu

crvena haljina

Počinje sezona proslava, a svi znamo da je jedna od omiljenih boja vatrenih dama upravo crvena! Specijalan događaj zahteva specijalnu haljinu, a to znači da uz to moramo upariti šminku i frizuru. Ako razmišljate o tome da ponesete crvenu haljinu na maturu ili venčanje, a niste sigurni kakvu šminku da uparite uz nju – tu smo da pomognemo!

Inspiracija za make-up look uz crvenu haljinu

#1: Crvene usne

Ne možete pogrešiti uparivanjem crvene haljine sa vatreno crvenim usnama. Neka ostatak vaše šminke bude jednostavan i neka vaše jarke usne budu cenralna tačka vašeg look-a. Ako je vaša haljina tople crvene boje, birajte topli crveni ruž, a ako je hladnijeg tona, opredelite se za onaj sa plavičastom osnovom.

Povezano: Kako da savršeno nanesete crveni karmin za jedan minut?

#2: Klasični smokey eye

Klasični smokey eye je odličan make-up look da se uklopi sa crvenom haljinom zato što je prilično neutralan. Koristeći samo neutralne i crne tonove osiguraćete da vam se šminka ne “sudari” sa bojom haljine. Ako vam je haljina crvena, ali sa narandžastim podtonom, probajte da zamenite crnu senku tamno smeđom.

View this post on Instagram

A post shared by mae | fashion & beauty (@maesitler)

#3: Crni winged ajlajner

Neka vaša fokalna tačka šminke bude na očima – kreirajte look uz pomoć crnog ajlajnera, a usne i obrazi neka budu neutralni. Koristite pigmentovan ajlajner i iscrajte deblje krilce. Veštačke trepavice su obavezne.

#4: Dewy koža

Kontrast glamurozne crvene haljine i minimalne blistave šminke zaista deluje u stilu crvenog tepiha. Ovaj svež izgled osigurava da vaš look za svečanu priliku ne bude previše svečan.

#5: Jednostavna smeđa senka

Meki nanos smeđe senke na očima deluje lepo, uz svaku boju outfita. Možete naneti mat bran senku na kapke, uz pomoć “fluffy” četkice za senku i završiti look, ili ga možete produbiti uz tamniju senku na spoljašnjim uglovima očiju. Povežite loook uz jaki sloj maskare za volumen.

#6: Zlatni glamur

Zlatni, bronzani i bakarni tonovi odlično idu uz crvenu haljinu. Kreirajte soft glam look uz pomoć bronzane ili zlatne senke i sjajne usne. Dobićete povezani izgled koji će se slagati uz haljinu.

Pročitajte još i: Fashion vodič – Kako da nosite crvenu boju (i to ne samo na Dan zaljubljenih)?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!