Fashion vodič: Kako da nosite crvenu boju (i to ne samo za Dan zaljubljenih)?

crvena boja

Crvena je predivna boja – to je jedna od onih nijansi koja deluje upečatljivo, sexy i moćno – sve to u isto vreme. Možete nositi crveno i izgledati elegantno, a nekada čak i girly. Crvena je boja sa kojom se svako može poigrati, ali mnoge od nas ne žele da rizikuju. Često pogrešimo, noseći crveno, ali kada gledate – crvenu zaista svako može poneti. Jedino što vam je potrebno jesu dobri modni saveti.

Koje boje idu uz crvenu?

Crvena može delovati napadno kada se kombinuje sa crnom, zato razmislite da je nosite uz boju uglja ili teget plavu. Takođe – izbegavajte kombinaciju bele i crvene, da ne biste imali izgled medicinskog radnika urgentnog centra. Intenzitet crvene boje se najbolje kombinuje sa dubokim bojama – izbegavajte svetle i pastelne tonove dok nosite crveno.

Što se tiče neutralnih boja – birjate krem i braon nijanse, a ako želite upečatljiv look, kombinujte različite nijanse crvene – burgundi majicu sa pantalonama boje rđe. Ako želite mekši look, uvek možete nositi karirani dezen sa crvenom bojom.

crvena boja

#1: Pažljivo odaberite nijansu

Budite veoma pažljive sa nijansom crvene koju birate. Mnoge dame ne pogreše sa outfitom, nego sa nijansom crvene koju odaberu. Birajte crvenu nijansu koja se slaže uz vaš ten i podton kože – ako ste toplog podtona, za vas su idealne tople crvene boje, koje vuku blago na narandžasto. Ukoliko ste hladnog podtona, vama će pristajati hladne crvene nijanse, sa dosta ljubičaste i plave u sebi. Ako je vaš ten maslinast, crvenkaste nijanse rđe su za vas.

#2: Za kežual look – uparite crvenu sa basic nijansom

Ako želite da izgledate casual, za svaki dan – uparite crveni komad sa nekom bazičnom nijansom, koja neće učiniti da crvena mnogo odskače. Želite da vaš look izgledate povezano – tako da je najbolje da uparite crveni gornji deo sa farmerkama, ili crvene pantalone sa krem majicom. Možete upariti crvenu boju i sa teget, ako nemate bolju kombinaciju. Držite se osnovnih boja, kada ste u dilemi.

#3: Za party look – ne plašite se boja

Za party veče ili specijalnu priliku, crvenu boju ukombinujte sa drugom bojom, uz koju će se ona istaći, poput senf žute ili neke druge color-blcok nijanse. Zanimljiva kombinacije (samo za smele) su: crvena + magenta, crvena + royal blue, crvena + narandžasta.

crvena boja

#4: Za ne tako hrabe – crvena haljina ili odelo

Ako niste sklone eksperimentisanju sa bojama u garderoberu, uvek možete biti klasične uz crvenu haljinu ili dvodelno odelo za klasičniji izgled. Ono može izgledati veoma elegantno i povezano. Kada birate dvodelna odela, držite se tamnijih crvenih nijansi, poput bordo i crimson crvene, umesto hot red.

#5: Crveno je idealno za dekolte

Uvek možete isprobati riskantniju notu, uz crveni outfit. Ako želite da izgledate sexy, odaberite duboki dekolte ili haljine bez leđa. Uvek možete probati ovu kombinaciju ili se poigrati sa šavom haljine – crvena boja sve to dopušta!

#6: Crveno se lakše nosi napolju

Neobično, ali istinitno – crvenu boju je lakše izneti na otvorenom, nego u zatvorneom prostoru. Zamislite crvenu boju kao divlju životinju – ne želite da budete zatvoreni sa njim u sobi. Zato je crveni kaput ili mantil možda najlakši način da ponesete ovu “bučnu” boju.

#7: Crveno kombinujte sa zlatom

Kada birate nakit uz crvenu boju, opredelite se za nakit u detalje u zlatnoj boji, jer se srebrna baš i ne slaže. Crvena boja je po prirodna topla i zato uz nju bolje ide zlatni nakit, zlatni vez ili zlatni print.

crvena boja

error: Content is protected !!