5 predloga trendy modela farmerki za proleće prema tipu građe

farmerke

Modni stilisti imaju jednu dobru izreku koja kaže: “ne postoji loše telo, već loš model farmerki”. To zaista ima smisla – iako možda smatrate da je baš vaša građa nezahvalna za odabir ovog evegreen komada, znajte da postoji savršen model džinsa samo za vas. Pošto su prolećne kolekcije uveliko izbačene, red je da se bacimo na odabir onog savršenog modela farmerki koji će nam stajati kao milion dolara. Na kraju krajeva, dobre farmerke spadaju u osnovu svakog garderobera, a ako ih odaberete prema vašem tipu građe, imaćete omiljeni modni komad. Zato vam u nastavku donosimo 5 modela trendy farmerki prema tipu građe, iz bogate Lindex ponude!

Uvod – kakva je vaša građa tela?

Pre nego što krenemo na konkretne predloge farmerki, morate utvrditi kom tipu građe pripada vaše telo. Znajte da ne postoje dve žene koje imaju obline na potpuno istim mestima. Ipak, sve ženske siluete možemo podeliti u nekoliko kategorija, prema obliku tela koji podseća na određenu voćku. Prema tome razlikujemo sledeće građe:

 • Jabuka – oblik kruga (vi ste širi u gornjem delu tela, sa širom pozadinom. Struk vam je nešto uži, i imate široke kukove, sa tanjim nogama).
 • Banana – oblik pravougaonika (širina ramena i kukova je skoro ista, a struk vam nije mnogo zaobljen. Imate pravougaoni oblik tela).
 • Jagoda – obrnuti trougao (imate oblik obrnutog trougla: šira ramena, a uže kukove i struk).
 • Kruška – oblik trougla (ako imate trouglasti oblik tela, vaši kukovi su najširi deo, a gornji deo vam je uži. Mnogi kruškasti oblici tela imaju manje grudi).
 • Peščani sat (ramena i grudi su vam skoro iste širine, a struk vam je dobro definisan. Vaš oblik tela je: širok, uzan, pa širok).
Pinterest

Sada kada ste odredili oblik tela, biće vam lakše da odaberete pravi model farmerki za vaš tip građe!

Farmerke prema građi tela

Građa u obliku jabuke

Vi ste oblik jabuke, ako imate srednje do velike grudi, a gornji deo tela je u proporciji sa donjom polovinom. Struk vam je kraći i tu dobijate dodatnu kilažu. Imate tanke noge, i ravnu pozadinu. Cilj koji želite da postignete farmerkama jeste da izdužite figuru!

Pošto je najveći deo vaše težine skoncentrisan oko srednjeg dela tela, važno je da odvratite pažnju sa ove regije – tako što ćete kreirati iluziju oblina uz pomoć bluze, i kaiša, koji definiše struk.

Za vas su farmerke ovih karakteristika:

 • Džins sa elastičnim strukom
 • Džins sa mid-rise strukom (srednje dubok)
 • Bootcut džins

Klonite se ovih modela farmerki:

 • Džins visokog struka, koji će privući pažnju na stomak
 • Plitkih farmerki koje će vam dati “muffin” efekat
 • Bilo kakvih karnera i ukrasa oko linije struka.

Naš predog je Lindex Kaden bootcut model, idealan za vaš tip građe!

farmerke

Građa u obliku banane

Vaše telo ima oblik banane (pravougaonika) ako imate veoma malo oblina, a vaša figura se opisuje kao “dečačka”. Imate kockasta ramena i telo je ravno u liniji, sve do kukova i nogu. Nemate pravu definiciju struka, jer su vaše grudi, struk i kukovi približno iste širine.

Glavni cilj odabira farmerki jeste da postignete zaobljeniji, zenstveniji oblik kukova. Potražite farmerke koje stoje nisko na kukovima, ili visoko na struku. Low-cut hipster i high-waisted modeli su savršeni za vas. Izbegavajte modele koji padaju direktno na kukove, jer će ih učiniti još više kockastim. Vaš plus je što ste obdareni dugačkim, slim nogama, što znači da će farmerke odlično stajati na vašem atletskom tipu građe!

Za vas su farmerke ovih karakteristika:

 • Džins koji naleže iznad kukova ili ispod struka. Ovo će kreirati oblik u ovoj regiji.
 • Džins dekorisan čipkom, karnerima ili mašnama koji će dati notu ženstvenosti vašoj građi.
 • Farmerke ravnog kroja u vintage stilu.

Klonite se ovih modela farmerki:

 • Vrećastih, “boyfriend” stilova, koji mogu učiniti da delujete muškobanjasto.
 • Zvoncara koje se šire – jer vas mogu “progutati” i učiniti da delujete “šeprtljasto”.

Naša preporuka je Alba Slim Straight Jeans, ravnog kroja, regularnog struka.

farmerke

Građa u obliku jabuke

Vi spadate u “jagoda” oblik tela, ako je vaša građa slična obrnutom trouglu: ramena su vam najširi deo tela, ravna su i kockasta, a nadole, telo vam se sužava. Butine su tanje, a pozadina vam je manjeg obima. Grudi su vam srednje do velike, a kukovi su uži, i gotovo da nemate ekstra kilaže oko butina i zadnjice.

Vi ste prava srećnica – skoro svaki model farmerki vam dobro stoji! Ključ je da nađete pravu bluzu, koja će pratiti vaš model farmerki – birajte one koje naglašavaju vaša široka ramena, dok vam ujedno daju sexy obline.

Za vas su farmerke ovih karakteristika:

 • Skoro svaki model vam odgovara. Pošto je sva težina skoncentrisana iznad struka, verovatno imate slim, zategnute noge i uske kukove. To vam omogućava da eksperimentišete sa raznim stilovima farmerki. Vama će stajati bootleg, ravne, skinny farmerke.
 • Pocepane farmerke posebno dobro stoje na vama, jer skreću pažnju sa gornjeg dela tela.

Naš predlog je Vera Blue Skinny jeans, visokog struka, koji odlično daje obline.

farmerke

Građa u obliku kruške

Vaše telo je oblika kruške (trougla), ako imate uska ramena, i male do srednje grudi. Kukovi su najširi deo vaše tela i tu je raspoređen najveći deo vaše težine. Torzo je manji od kukova i donjeg dela tela. Struk vam je najuža tačka tela. Ako spadate u “kruška” građu tela, niste same! Većina žena na svetu ima ovaj tip građe.

Pošto vam je struk uzan i definisan, prioritet kod kupovine farmerki treba da vam bude njegovo naglašavanje. Time što skrećete pažnju na struk, odvućićete nepotrebnu pažnju sa težine na kukovima.

Za vas su farmerke ovih karakteristika:

 • Farmerke koje su ispod ili iznad vašeg struka – one dubokog struka prelepo naglašavaju ovaj najuži deo tela.
 • Farmerke sa nogavicama koje se sužavaju ka članku i bootcut stil koji vizuelno izdužuje noge.
 • Boyfriend jeans i drugi “relaxed fit” modeli (“mom jeans”) koji pružaju više mesta za regiju zadnjice i butina. Ipak, nemojte birati preširoke modele, kako ne biste izgledale šire nego što jeste.
 • Džins tamnih boja – jer će vizuelno učiniti vašu donju polovinu tela užom, posebno ako nosite špicaste štikle uz farmerke.
 • Farmerke koje se šire ka nogavicama, jer vizuelno balansiraju širinu gore i dole.

Klonite se ovih modela farmerki:

 • Džinsa sa malim džepovima na zadnjici – što je džep manji, to će vaš zadnji deo izgledati šire.
 • Bilo kojih detalja na prednjim džepovima – ako možete, izbegnite prednje džepove.
 • Modela koji zahtevaju kaiš na visini kukova.

Naša preporuka je Lindex Ella Mom Fit High Jeans, sa idealnim prostorom za donji deo tela.

farmerke

Građa “peščanog sata”

Ako vaše telo podseća na oblik flašice “Coca Cole”, ili na Merilin Monro, vi ste srećnica koja nosi figuru peščanog sata: jake grudi, uzan struk i zaobljeni kukovi. Vaše telo je u proporciji, sa ramenima i kukovima približno iste širine. Težina vam se ravnomerno raspoređuje po celom telu. Ovaj tip građe se generalno smatra najženstvenijim.

Ipak, ova građa ima neke mane: pošto su najčešće grudi većeg obima, uz široke kukove i butine, ključ je naći par farmerki koji vam dobro stoji. Pošto će vrećaste farmerke samo učiniti da izgledate teže, a veoma uske farmerke mogu privući pažnju na vaše “problematične” delove, cilj je naći džins koji će suziti telo, umesto da ga obrgli.

Za vas su farmerke ovih karakteristika:

 • Džins sa širim nogavicama, koje se postepeno šire ka članku. Samo se postarajte da nogavica ne premaši širinu vaših ramena.
 • Nizak struk bootcut modela.
 • Skinny džins, ali imajte vašu figuru na umu. Ako imate malo jače butine, radije izbegnite super-uske farmerke. One ravnog kroja će izgledati isto tako elegantno i pokazati vaše obline.
 • Crni ili veoma taman džins. Instantno postižete eleganciju i sužavanje, a vaša figura peščanog sata izgledaće zanosno.

Klonite se ovih modela farmerki:

 • Džinsa sa mnogo streča u sebi, jer će učiniti da vam butine i kukovi izgledaju šire.
 • Vrećastih modela i generalno vrećaste garderobe.

Mi vam predlažemo Lilly Blue Slim Fit model, koji podržava regiju oko stomaka i butina, u tamno plavoj boji.

farmerke

error: Content is protected !!