Kako da matirate lak za nokte – Mat lak

By  |  2 Comments

Ukoliko ste ljubitelj mat lakova za nokte, neretko ste se do sada mogli naći u situaciji da je izbor lakova koji su za vas u ponudi ograničen. Do sada je bilo tako, ali od sada, pred vama je rešenje. Uz veoma jednostavan i praktičan savet koji ćemo vam dati, od sada ćete svaku boju i nijansu laka moći da matirate.

Nije uvek lako pronaći pravu boju i nijansu laka, a da ona pritom bude i mat. Većinom, kada se nanesu na nokte lakovi daju efekat sjaja i blistavosti noktiju. Mat lakovi za nokte su već nekoliko sezona u trendu, pa ako i vi želite da budete IN evo kako da matirate lak.

Šta vam je potrebno da bi ste matirali boju laka za nokte?

Da bi ste matirali bilo koju boju i nijansu laka za nokte, prethodno je potrebno da pripremite:

– Lak za nokte u boji i nijansi koju želite,

– Jednu manju šerpu,

– Oko dvesta pedeset mililitara vode.

Način matiranja:

Dvesta pedeset mililitara vode, sipajte u manju šerpu i stavite na unapred zagrejanu ringlu da se zagreje skoro do ključanja (voda ne mora da proključa, ali bitno je da proizvodi paru).

Zatim, uzmite lak za nokte u željenoj boji i nijansi i nanesite ga na nokte. Pre nego što se lak na noktima osuši, ruke okrenute dlanovima na gore, stavite na oko deset centimetara iznad vodene pare. Pritom, budite jako oprezni. Potrebno je da osetite efekat pare, ali da para ne bude toliko vrela da bi mogla da vas izgori.

U tom položaju, ruke zadržite oko minut do dva minuta. Nakon toga, pomerite ruke, okrenite ih prema sebi i pogledajte efekat na noktima. Nokti će vam biti matirani. Tada, sačekajte da se do kraja osuše, a onda nastavite sa svojim dnevnim aktivnostima.

Ukoliko to želite, možete matirati lak na samo jednom noktu recimo i tako stvoriti sjajan i pritom moderan manikir detalj. U tom slučaju, sve nokte, osim nokta na kom želite da vaš lak bude mat, namažite lakom i osušite. Kada se lak na noktima osuši, namažite lakom samo preostali nokat i ponovite postupak koji smo vam prethodno opisali.

Naglasićemo još jednom, na ovaj način možete matirati bilo koji lak u bilo kojoj boji i bilo kojoj nijansi. Odlično zar ne?

2 Comments

  1. Milica

    06.04.2015. at 19:22

    Cool! Hvala za divan savet!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!