Kako da imate zdrave i lepe nokte?

Ukoliko vam nokti pucaju i listaju se, imamo par saveta kojima ćete rešiti ove dosadne probleme. Za promenu, umesto vašeg manikira, zabavite se vi svojim noktima i učinite ih jakim, lepim i zdravim.

Šta utiče na zdravlje noktiju?

Ishrana

To kakvi će vam nokti biti, itekako zavisi od vaše ishrane. Ukoliko u vašem svakodnevnom jelovniku preovladava masna i nezdrava hrana, “tako noktima samo “pomažete” da budu još slabiji. Pazite šta jedete. Što više vitamina u ishrani, jači nokti!

Ružne navike

Kako biste pomogli sebi i svojim noktima, ružne navike poput grickanja noktiju moraju nestati. Masirajte noktanu ploču maslinovim uljem, kako bi postala sjajna i zdrava. Postoje takođe razni preparati za odvikavanje od grickanja noktiju i obično su delotvorni jer su neprijatnog mirisa i ukusa.

Pribor za nokte

Ono što ne smete dozvoliti sebi je neuredan pribor za nokte. Dezinfekcija alkoholom, kao i čišćenje pribora nakon svake upotrebe je obavezno. Redovno menjajte turpije ukoliko nisu od metala.

Zaštitite nokte

Ako perete sudove ručno, a ne nosite rukavice, pazite čime to radite. Hemijski proizvodi mogu biti jako agresivni prema noktima i koži ruku. I negativni efekti su vrlo brzo vidljivi, zato pojačajte negu.

Ako niste znale, veliki broj muškaraca na ženi prvo primeti ruke i nokte, pa onda sve ostalo. Zato “zaradite” koji kompliment i što je mnogo važnije, imajte zdrave i negovane nokte.

error: Content is protected !!