Kako da našminkate oči koristeći 1 četkicu za šminkanje

Većina devojaka, koja nije nešto previše vešta u šminkanju, koristi samo jednu četkicu za šminkanje. U ovom članku ćete moći da pročitate kako da je na najpravilniji način iskoristite i kakvu to četkicu uopšte treba da posedujete za ovo.

1 četikca za šminkanje – 3 namene

Potreban vam je aplikator kojim ćete bez problema nanositi senku, kojim ćete blendati istu i kojim ćete moći precizno da nanesete šminku na željeni deo kapka. Četkica koja se meni pokazala najbolje za sve ove radnje jeste BLUSH 14C.

Cena ove četkice za šminkanje je 300 RSD. Od prirodne je dlake i možete je bez problema prati, neće poremetiti gustinu. Konkretno ova četkica jeste namenjena za oči ali sa njom pored toga možete bez problema nanositi i highlighter, korektor ili rumenilo ukoliko želite veliku preciznost.

1. Nanošenje ili „pakovanje“ senke na kapak četkicom

Za ovaj korak ćete koristiti četkicu za šminkanje kao prikazano na slici ispod. Nećete senku nanositi vrhom dlaka već ćete ih iskoristiti po dužini. Kako bi boja bila intenzivnija, nemojte „mazati“ senku pokretima levo-desno već je utapkajte. Ako boja izgubi na intenzitetu posle blendanja nanesite je ponovo.

 

2. Blendanje i precizno nanošenje

Pošto četkica ima „orbitalni“ oblik (inače se tako i zovu „Orbit brushes“) sam vrh možete koristiti za preciznu aplikaciju senke u pregib oka, ispod obrva, kao i u samom unutrašnjem uglu oka. Pored toga, ovim delom četkice možete konturisati nos jako precizno.

Ova strana četkice jeste pogodna za precizno blendanje bez koga bi klasičan „smokey eyes“ bio nezamisliv. Jako lako ćete pokretima levo-desno i u krug stopiti dve senke bez oštrih prelaza.

3. Grubo blendanje

Delom četkice koji je označen na slici možete grublje izblendati senku kao i eyeliner kako biste dobili „smudged eyeliner“ look koji je trenutno jako popularan. Blendanjem sa ovim delom četkice za šminkanje nećete ostaviti trag oštrih prelaza već će samo linija izmedju senke i vaše kože biti za nijansu primetnija. Ovako možete naneti i izblendati highlighter ili ublažiti linije rumenila.

Autor teksta: “Kako da našminkate oči koristeći 1 četkicu za šminkanje” – Ilona, Makeup by Ilona

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!