Napravite sredstvo za čišćenje četkica za šminkanje – 5 recepta!

Većina žena se šminka svakodnevno. Za šminkanje koristimo sunđere, aplikatore, ali nekako ipak najviše – četkice za šminkanje. Da bi nam one dugo trajale, ali i da na kožu lica ne bismo nanosili razne bakterije, četkice za šminkanje je potrebno redovno prati.

Sredstva za čišćenje četkica za šminkanje

1. Sredstvo za čišćenje četkica sa sirćetom

Potrebno vam je:

  • 1 šolja tople vode
  • 1 kašika deterdženta za sudove
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta.

Sastojke pomešajte, umočite četkice, nekoliko puta ih provucite kroz tečnost. Videćete kako šminka “spada” sa četkica. Isperite pod blagim mlazom mlake vode iz česme, lagano peškirom vratite četkici prvobitan oblik i ostaviti je preko noći položenu na suv peškir ili ubrus, da se prirodno osuši.

2. Sredstvo za čišćenje četkica za šminkanje sa šamponom za bebe

Potrebno vam je:

  • 1 šolja tople vode
  • 1 kašika šampona za bebe.

Pomešajte sastojke i provucite četkice za šminkanje kroz tečnost. Operite nad slabijim mlazom tople vode i, kao i u prethodnom receptu, ostavite da se osuši na vazduhu.

Untitled
Kompletnu ponudu četkica za šminkanje možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

Još nekoliko načina da očistite svoje četkice za šminku

Dove sapun

  • Dove sapun
  • Mlaka voda u široj posudi.

Umočite sapun u mlaku vodu da se pokvasi a zatim četkicom za šminku kružnim pokretima prelazite preko sapuna. Kada se pojave naslage šminke, četkicu umočite u vodu pa opet pređite preko sapuna. Na kraju četkicu isperite i ostavite da se osuši na vazduhu. Umesto Dove možete koristiti i kozji sapun.

Top savet: Nemojte numakati celu četkicu za šminku u vodu, posebno ne delove gde je četkica lepljena. Lepak može da popusti.

Čišćenje četkica – Sunđer i dererdžent

Na čist sunđer za sudove sipajte malo deterdženta za sudove, pokvasite četkicu pod vodom i kružnim pokretima trljajte po sunđeru. Primetićete kako naslage pudera, senki za oči ili ruža za usne ostaju na sunđeru. Isperite četkice i ostavite da se osuše na ubrusu ili peškiru.

Maslinovo ulje / Maslinovo ulje i šampon

Da da, maslinovo ulje će vam pomoći da očistite četkice za šminkanje! Posebno je dobro za četkice za karmine ili gel-ajlaner. Umočite četkicu u maslinovo ulje i protrljajte je o sunšer ili ubrus.

Takođe, možete pomešati maslinovo ulje i šampon za kosu. Maslinovo ulje je odlično sredstvo da očistite svoje četkice ali i da dlačice na njima budu meke jer je maslinovo ulje poznato po tome što odlično hidrira. Nakon čišćenja ovim sredstvom, četkice isperite malkom vodom i ostavite da se osuše.

Četkice za šminkanje možete na jednostavan način očistiti sa sredstvima koje imate kod kuće, ne morate ih uvek kupovati.

error: Content is protected !!