Do lepe i zdrave kože uz pomoć aspirina

By  |  2 Comments

Česti problemi koji se javljaju na koži lica, kao što su mitiseri, akne i bubuljice, proširene pore ili fleke, često zahtevaju dugotrajan i uporan proces lečenja. Proces, kao i sam način lečenja, potrebno je prilagoditi ne samo vrsti problema koji imate na koži, već i tipu vaše kože.

Ipak, postoji sredstvo koje leči sve najčešće vrste problema na koži i koje odgovara svim tipovima kože. U zavisnosti od tipa kože, možete ga i kombinovati sa drugim sastojcima. Verovali ili ne to sredstvo je svima dobro poznati šumeći aspirin.

Kada i koliko često upotrebiti aspirin za lepu kožu?

U svrhu lečenja i nege kože, aspirin se može upotrebiti kod sledećih stanja:

  • Kod pojave mitisera, akni i bubuljica na koži,
  • Kod pojave crvenih fleka na licu,
  • Kod prisustva različitih oblika iritacija na koži,
  • Kod prisustva osetljivosti i perutanja kože,
  • Kod pojačanog i brzog mašćenja kože,
  • Kod prisustva proširenih pora

Kod svih navedenih vrsta problema sa kožom, aspirin treba koristiti jednom do najviše dva puta tokom nedelje.

Kako upotrebiti aspirin za zdravlje kože?

Potrebno je da aspirin upotrebite u vidu maske za lice. Način na koji ćete pripremiti masku, zavisi u odnosu na tip problema na koži koji želite da prevaziđete.

Maska za održavanje zdrave kože lica

Ukoliko jednostavno želite da svoju kožu održite zdravom i da sprečite nastanak bilo kakvih problema na njoj, onda rastvorite tri šumeće tablete aspirina sa jednom supenom kašikom tople vode i tu mešavinu utrljajte na lice. Nakon utrljavanja, ostavite da aspirin deluje deset minuta, a zatim kožu isperite toplom vodom i prirodno je osušite bez upotrebe peškira.

Maska za suvu, iritiranu, perutavu i osetljivu kožu

Ukoliko na svojoj koži uočite neki od navedenih problema, tri tablete šumećeg aspirina, pomešajte sa kafenom kašičicom meda i jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promešajte, a zatim masku utrljajte na lice i sačekajte da deluje oko deset minuta. Nakon deset minuta lice isperite toplom vodom i prirodno osušite bez upotrebe peškira.

Maska za masnu kožu ili kožu na kojoj su prisutne fleke ili proširene pore

Postupak za pravljenje ovog tipa maske je sledeći: tri šumeće tablete aspirina, prelijte sa jednom kafenom kašikom soka od sveže isceđenog limuna i promešajte. Nakon toga, masku nanesite na lice i sačekajte da deluje pet do sedam minuta. Zatim, lice isperite sa jednim litrom tople vode, u kojoj ste prethodno rastvorili jednu kafenu kašičicu bikarbone sode.

Važna napomena:

Bilo koju od ovih maski za kožu ne bi smele da koriste osobe koje su alergične na aspirin ili bilo koji od sastojaka aspirina, kao ni trudnice niti dojilje.

2 Comments

  1. Pingback: Žalfija za problematičnu kožu - Kako da je koristite | Lepotica.rs

  2. Pingback: Rešite se proširenih pora: brzo, lako i jednostavno | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!