Uradi sama: Pasta za zube

U nizu brojnih veoma korisnih i praktičnih saveta uz pomoć kojih u svom domu brzo i lako možete napraviti različite preparate, nalazi se i recept za  pripremu paste za zube. Mi ćemo vam otkriti tajne ovog recepta, a na vama je da ga isprobate.

Šta vam je potrebno da bi ste napravili pastu za zube?

Potrebno vam je svega nekoliko vrlo dostupnih sastojaka. To su:

  • Dve kafene ravne kašičice mlevenih ili sitno seckanih suvih listova nane
  • Dve kafene ravne kašičice sode bikarbone
  • Tri supene kašike destilovane ili prokuvane i ohlađene vode
  • Pet kapi eteričnog ulja od nane.

Način pripreme domaće paste za zube:

Najpre pomešati navedene količine sode bikarbone i mlevenih ili sitno seckanih  suvih listova nane. U to dodati tri supene kašike destilovane ili prokuvane i prethodno ohlađene vode i pet kapi eteričnog ulja od nane.

Sve sastojke dobro izglječiti i izmešati sve dok masa ne bude glatko kremasta i homogena. Najbolje je proces glječenja i mešanja obavljati drvenom kašičicom ili štapićem.

Nakon što se sastojci dobro sjedine i postanu homogeni, vaša pasta za zube je  gotova i spremna za upotrebu. Jedan njen deo možete odmah upotrebiti, a ostatak odložite u posudicu za čuvanje koju možete hermetički da zatvorite kako se pasta ne bi osušila i postala tvrda. Ovakvu pastu za zube možete da koristite neograničeno, dakle sve dok vam traje.

Koje su prednosti upotrebe ovakve paste za zube?

Prednosti su na prvom mestu u izboru sastojaka koji sačinjavaju pastu za zube. Svi navedeni sastojci su potpuno bezbedni za ljudsko zdravlje. Zbog toga, ova pasta se posebno preporučuje za upotrebu osobama koje imaju osetljive desni ili probleme sa netolerancijom na neki od sastojaka koji se uobičajeno koriste prilikom pravljenja industrijskih pasti za zube.

Povezano: Kako da na potpuno prorodan nači izbelite svoje zube!

error: Content is protected !!