Serum preko pudera: “Celeb Skin” make-up trik za suptilno blistavu kožu

serum za lice

Ako želite da dobijete efekat “dewy”, blistave, sjajne, glazirane kože, poput glazirane krofne, delfina ili stakla (ovo su sve make-up trendovi sa TikTok-a), ovaj trik je za vas! Trik blistave kože koja deluje skupo i poput poznatih ličnosti nije šljokičavi hajlajter, niti iluminator – već običan skincare serum. To je trik koji su TikTok-eri naučili sa make-up masterklasa i srdačno ga dele sa milionskim auditorijumom. Ako želite da saznate kako serum daje sjaj koži, čak i preko šminke – nastavite da čitate.

Tokom leta – manje je više

Dok su topli dani pred nama, mnoge od nas smanjuju količine šminke. Hajlajter je prva stvar koju ograničavamo, jer se često desi da čini da izgledamo znojavo, tokom sunčanog dana. Posle zime i proleća, tekstura naše kože može biti grublja, zato je dobro da upotrebite ovaj trik.

Kako da postignete ovaj “celeb skin” trik?

Dakle, nanesite tečni puder u tankom sloju na lice (preporučujemo lagane skin tintove, BB kreme ili serum-pudere). Nanesite ostatak šminke na ten, rumenilo, bronzer i šta već volite da stavljate. Ako vam se koža pojačano masti, utapkajte malo transparentnog pudera za setovanje na T zonu.

Na vlažan beauty blender istisnite par kapi vašeg omiljenog seruma (najbolje onaj za sjaj kože, sa vitaminom C i antioksidantima, mada može bilo koji), utapkajte ga vlažnim sunđerčićem na one delove lica koje bi prirodno udarilo sunce (jagodice, vrh nosa, vrh usne, sredina čela, Kupidonov luk). Ovaj efekat je mnogo realniji od šimerastog hajlajtera. Serum koji se nanese preko šminke daje onaj suptilni sjaj kože iznutra, čime kože deluje jedro, hidirano i zdravo.

Povezano: “Cloud Skin” – novi make-up trend za kožu poput oblaka

@haileybieber @rhode ♬ Bad Habit (Sped Up) – Steve Lacy

Ovo je odličan trik za dnevnu šminku, kada želite svež look uz minimalno korišćenje šljokica. Serum možete staviti i uz minimalnu šminku, malo korektora i preko serum. Šminkeri ipak savetuju da izbegavate da stavljate praškaste proizvode na delove lica gde ćete utapkati serum, poput jagodica. Ovo može uzrokovati da se šminka počne topiti i razdvajati.

Važno je i koji serum koristite

Uvek pogledajte da li je vaš serum za lice na bazi ulja ili na bazi vode. Jer uljani serum nanet preko pudera na bazi vode neće dati dobar efekat, jer se ova dva proizvoda međusobno odbijaju. Svakako, izbegavajte bilo šta uljano da nanosite preko šminke. Zato birajte lagane, vodene serume, koji neće skinuti šminku ispod.

Ključ je da radite u tankim slojevima – cela pumpica seruma utisnuta na kožu neće dati dobar efekat. Možete serum utapkati i prstima, laganim tapkajućim pokretima.

@amelia0livia Mind is blown, this is amazing!!! #celebritymakeuptutorial #makeuphacks ♬ original sound – KHAENOTBAE 🦦

Pročitajte još i: Blistava koža bez šminke – isprobajte ovaj trik sa beauty blenderom

error: Content is protected !!