Idealna za dugu i gustu kosu:”Mermaid” frizura je u trendu za leto 2023.

mermaid frizura

Dok s nestrpljenjem ceo svet iščekuje film “Little Mermaid”, ova junakinja već inspiriše modu, šminku, pa čak i frizure! Ovo leto je rezervisano za uspon tzv. “mermaid”, odnosno “sirena” frizureu koja podrazumeva duge stepenove na dugoj kosi. Mnoge poznate ličnosti, poput Gigi Hadid, Khloe Kardashian i Blake Lively su primećene da nose ovu luksuznu frizuru, laku za održavanje. U nastavku saznajte više o “mermaid” hair trendu.

Kakva je to “mermaid” frizura?

Ova frizura podrazumeva stepenasto šišanje dugih stepenova, na dugoj kosi, jer kada se takva kosa blago uvije, dobijete izgled male sirene. Idealna je za one sa srednje gustom i gustom kosom, posebno ako imate talase ili kovrdže. Ovako ćete dobiti vizuelno dužu kosu, kada je stepenujete. Ovakva kosa se lako stilizuje, a lako se kači gore, za one pretople letnje dane.

View this post on Instagram

A post shared by 𝙃𝙖𝙡𝙡𝙚𝙮 𝘽𝙧𝙞𝙨𝙠𝙚𝙧 (@halleybrisker)

Ovo je idealna frizura za sve one koji žele da promene look, bez puno žrtvovanja. Samo dodajte “curtain” šiške i stepenove za dodatnu teksturu, volumen i pokret!

Povezano: Sprečite ispravljanje kose – 8 saveta kako da vam pramenovi duže traju

Ubacite i pramenove oko lica

Frizeri napominju da pramenčići koji uokviruju lice čine da se ova frizura još više istakne. Ovako ćete dobiti vaš stil, koji će ostati, čak i kada kosu podignete u rep ili punđu. Važno je da vam ih frizer ošiša tako da su dovoljno dugački da ih možete ugurati iza uha, kada želite da ih sklonite sa lica.

Kada dođete u salon, sa ovom frizurom na umu, zatržaite duge stepenove, koji uokviruju lice. Uvek pokažite gde tačno želite da vam pada najkraći stepen. Uvek ponesite referentne fotografije kao pomoć (skrinšotjte ove iz našeg teksta).

Održavanje “mermaid” frizure

Ovo  je jedna od najlakših frizura za održavanje koju možete imati. Samo idite redovno na skraćivanje krajeva i održavaje je zdravom i dobro ošišanom. Stilizovanje kose je takođe veoma jednostavno. Ako imate talasastu kosu, sušenje na vazduhu je sve što vam je potrebno. Samo našpricajte slani sprej ili nanesite curl kremu posle pranja kose i to je to! Ako nemate prirodnu talasastu kosu, a želite klasičan “mermaid look”, možete prespavati sa pletenicama, ili uraditi talase uz pomoć prese za talase.

Mi vam predlažemo MKS ECO Wave slani sprej za talase.

Pročitajte još i: “Uradi sama” slani sprej za beachy talase u kosi

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!