Sprečite ispravljanje kose: 8 saveta kako da vam talasi duže traju

talasi u kosi

Sve devojke sa ravnom kosom će priznati da obožavaju prelepu, ležernu, talasastu kosu sa talasima koji traju čitavog dana (a po mogućstvu, i dan, dva posle uvijanja). Ipak, u realnosti se dešava da talasi brzo splasnu, posebno ako su napravljeni da izgledaju ležerno, i ne previše uvijeno. Ovo je problem devojaka sa prirodno ravnom kosom, koja “pamti” svoj prirodni oblik. Pošto kreće sezona proslava, i sigurno ćete želeti da nosite ležerne talase u kosi, u nastavku vam donosimo stručne savete kako da maksimalno produžite efekat talasa.

Najbolji saveti za duže trajanje talasa u kosi

#1: Ne uvijajte tek opranu kosu

Najdugotrajniji talasi u kosi su oni koji su napravljeni na kosi drugog ili trećeg dana od pranja. Iako svi volimo osećaj sveže oprane i osušene kose, talasi ipak duže stoje na kosi koja je blago masnija. Razlog za ovo jer što prirodna ulja sa skalpa daju dlaci teksturu i učvršćivanje, bez potrebe za styling proizvodom. Ako mislite da ne možete uvijati kosu drugi dan od pranja, jer deluje prljavo, nanesite malo suvog šampona na teme, koji će upiti višak masnoće.

#2: Pripremite kosu – najvažniji korak

Vrlo je važno da dlaka ima dobru teksturu, kako bi mogla da održi talasasti oblik kose, a to se postiže odgovarajućim preparatima. Pre nego što počete sa uvijanjem kose, nanesite penu za oblikovanje kose. Pošto pena sadrži alkohol, on će izvući višak vlage iz dlake, što će je učiniti lakšom za oblikovanje. Ovo važi za uvijanje kose viklerima, tvisterima, krpicama ili fenom. Ako kosu uvijate toplim alatom, preskočite penu, i nanesite malo spreja za teksturu, koji će dati sličan efekat. Jedan od oprobanih trikova frizera je i da nanesu lak za kosu PRE uvijanja, na pramen, kako bi dobili teksturu za koju će se toplota uhvatiti. Samim tim će oblik talasa trajati mnogo duže.

talasi u kosi

#3: Obavezno koristite sprej za termičku zaštitu kose

Ovo je najvažniji korak, kako ne biste kosu oštetitili od upotrebe toplih alata. Nanesite na celu dužinu kose sprej za termičku zaštitu kose, koji će obložiti dlaku i zaštiti je od visoke temperature, kojom izlažemo kosu, bez obzira da li je uvijamo presom, figarom ili feniranjem.

Mi vam predlažemo Moroccanoil Perfect Defense sprej za termičku zaštitu kose.

#4: Uložite u kvalitetan uvijač kose

Jeftiniji alati za uvijanje kose (prese i figaro) neće dati rezultat koji daju oni skuplji. Često ćete samo oštetiti kosu, a vaši talasi će “spasti” za pola sata. Zato je neophodno da uložite u kvalitetnije i skuplje alate, koji su obloženi turmalinom ili keramikom, jer mnogo manje oštećuju kosu, od metala. Osim toga, kraće ćete kosu izlagati toploti na ovaj način, jer figaro od turmalina ili keramike bolje drži toplotu.

Povezano: 10 grešaka koje činite dok uvijate kosu figarom

talasi u kosi

#5: Odaberite pravu veličinu figara

Prečnik cevi na figaru je od kljupčne važnost, jer će od toga zavisiti čvrstina vaših lokni/talasa. Česta je zabluda, da što je širi prečnik cevi, to ćete pre dobiti one sexy, “Victoria Secret” talase. Najefikasniji su ipak figaro alati manjeg prečnika, jer ćete ovako dobiti uže talase, koji će se postepeno opuštati, do željenog ležernog izgleda. Ovi talasi će i duže trajati, od onih koje uradite sa figarom širokog prečnika.

#6: Pustite talase da se ohlade

Najefikasniji način da produžite efekat uvijene kose jeste da pustite svaku uvijeu loknu da se “fiksira” i ohladi pre nego što je raspustite. Uzmite svaki sveže uvijeni talas i osigurajte njegov spiralni oblik uz pomoć šnalice ili ukosnice. Kada se dlaka ohladi, kutikula se zatvara, čineći loknu mnogo dugotrajnijom. Kada uklonite šnalicu, i otpustite loknu, sačekajte par minuta pre nego što ih raščešljate. Ako ih prebrzo raščešljate, one će vrlo brzo izgubiti oblik.

talasi u kosi

#7: Rastresite talase

Kada su se lokne ohladile, skinite šnalice, i zabacite glavu pozadi, nežno tresući lokne. Prođite prstima kroz kosu, kako biste razbili lokne. Blago ih raščešljajte par minuta posle. Iako vam sada deluju kao prečvrste i suviše sitne za vaš ukus, tokom vremena će se kosa lagano opuštati i tada ćete dobiti željeni oblik talasa.

#8: Završite sve texture sprejem

Ne želite da talase fiksirate lakom, jer će on otežati kosu i skratiće njihovu dugotrajnost. Zato je mnogo bolja opcija texture sprej, jer daje volumen, a deluje slično kao suvi šampon, upijajući višak ulja iz dlake. Lak za kosu možete koristiti kao pripremu pramena pred uvijanje, ali finiš bi trebalo da obavite uz pomoć texture spreja, koji neće otežati lokne. Ovako će vaša kosa dobiti još više pokreta i teksture, uz volumen i puniji look!

Mi vam preporučujemo Moroccanoil Texture sprej!

Pročitajte još i: Savršene lokne uz pomoć prese – 6 saveta kako da uvek uspeju!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!