Savršene lokne uz pomoć prese: 6 saveta kako da vam uvek uspeju!

lokne

Talasi u kosi su vanvremenska frizura, koja odmah učini da se osećamo ženstveno i romantično. Ali, uvijanje kose figarom ili viklerima oduzima jako puno vremena, dosadno je i takve lokne se vrlo brzo opuste. Ako vam je sledeća pomisao na savršene lokne – presa za kosu, znajte da je veoma lako dobiti ovu frizuru za čas. Osim toga, ove lokne su poznate po tome što dosta dugo traju, za razliku od ostalih metoda. Ukoliko smatrate da niste vešte sa presom u kreiranju lokni, u nastavku vam otkrivamo neke proverene trikove, koji će vam pomoći da dobijete holivudske talase, za čas!

Lokne na presu: najbolji saveti

Savet #1: Dodajte teksturu

Ako iamte tanku dlaku, koja ne drži formu ili onu svilenog dodira, a možda radite sa sveže opranom kosom, savet broj jedan je da pripremite kosu za talase uz pomoć suvog šampona. Osim njih, na kosu je poželjno da nanesete sprej za termičku zaštitu kose, kako biste je sačuvali od gorenja.

Naš predlog je MoroccanOil Perfect Defense sprej za termičku zaštitu kose.

Savet #2: Napravite talase u obliku slova “s”

Ako želite da meke, “lived-in” talase, koji su suprotnost onim federastim, obožavaćete ovu tehniku pravljenja talasa. Uzmite pramen kose u ubacite ga unutar prese, i sa tim istim pramenom kreirajte oblik slova “S” i pritisnite presom, kako biste dobili talas. Ovaj pokret treba da ponavljate kraoz celu kosu, fokusirajući se na krajeve, za prirodni finiš!

lokne

Savet #3: “Uvrni i povuci” metoda

Ako želite beachy talase koji su malo više definisani, isprobajte “uvrni i povuci” metodu. Pridržavajte presu za kosu pod uglom, i ubacite pramen širok oko 2 cm između prese, a potom je povucite od lica, kako biste napravili prvi pregib pramena. Potom, nežno vucite presu niz pramen, vukući je od lica, ponovo. Ovo ponavljajte dok ne dođete do krjaeva, kako biste dobili nedovršene, cool lokne.

Savet #4: Kosu uvijajte od lica

Ova tehnika je odlična za dužu kosu, jer možete dobiti voluminozne, pune lokne koje odslaču. Uzmite presom pramen kose širine oko 2.5 cm (počev od kose kod korena vrata), i potom u jednom celovitom pokretu uvijte ručni zglob odl ica tako da kosa bude preko, a ne ispod prese. Kosa bi trebalo da uvija oko prese sve dok ne dođete do kraja pramena.

Savet #5: Uvijajte ručni zglob

Ako nemate dovoljno vremena za uvijanje kose, isprobajte ovu brzinsku tehiku za lokne presom: uhvatite pramen prasom i jednostavno, savijajte ručni zglob napred-nazad, kako biste postigli suptilne talase u kosi kao sa plaže. Kosa bi trebalo da stoji horizontalno od glave i tako da okrećete zglob od vas, kako prolazite niz pramen.

lokne

Savet #6: Presujte pletenicu

Podjednako nezahtevna i brza tehnika uvijanja kose podrazumeva pletenje jednostavne pletenice. Nakon toga, pletenicu treba da poprskajte termičkom zaštitom za kosu, i da je pređete presom nekoliko puta. Kada raspletete pletenicu, dobićete jednostavne, “beachy” ležerne pramenove!

error: Content is protected !!