10 make-up trikova koji instant skidaju 5 godina sa vašeg lica

makeup trikovi

Iako dobar anti-aging režim nege definitivno čini linije i bore manje vidljivim, zašto ne bismo prihvatile anti-age “pomoć” i od make-up proizvoda? Lošim izborom proizvoda i neodgovarajućim tehnikama nanošenja, dešava se da nam šminka samo doda godine na licu. S godinama, manje je više, barem što se tiče šminke, stoga vam u nastavku otkrivamo top 10 saveta profesionalnih šminkera kako da skinete barem 5 godina s vašeg lica!

Šminkeri savetuju: Ovako ćete skinuti barem 5 godina sa vašeg lica

#1: Zaboravite na konturisanje

Konturisanje je imalo svojih par godina slave, međutim, tretnutni stil šminkanja podrazumeva mnogo mekši look. Prethodnih 10 godina, trend konturisanja se odnosio na skupturiranje jagodica, čela, nosa i vilice, ali sada je trend no-makeup izgled. Umesto da konturišete lice (što će vam dodati godine i ozbiljnost), probajte da bronzer i rumenilo pozicionirate više nego inače. Na ovaj način, uradićete vizuelni lifting lica, koji odmah daje mlađi look.

makeup trikovi

#2: Držite se mat formula, kada je reč o praškastim proizvodima

Iako šimeraste i šljokičaste formule rumenila, bronzera ili pudera u kamenu prelepo izgledaju u pakovanju, ipak naglašavaju pore i fine linije. Zato su mat formulacije praškastih proizvoda mnogo zahvalnije za šminkanje, u godinama kada tekstura kože već počinje da se nazire. Što više sjaja – pore će vam biti naglašenije.

#3: Ne preterujte sa puderom u kamenu/prahu

Puder za fiksiranje šminke (bilo u kamenu ili prahu) može biti pravi spasilac, kada je reč o suzbijanju neželjenog sjaja i produžavanju efekta šminke. Ali, ovi puderi često dodaju težak, veoma vidljiv sloj na koži, koji naglašava fine linije i bore. Zato radije birajte transparentne prahove, ili pudere u kamenu sa blago svetlucavim česticama, a puder za setovanje koristite samo na regiji ispod očiju, kako biste fiksirali korektor.

Povezano: 10 make-up grešaka koje dodaju godine

#4: Ne koristite mnogo tečnog pudera

Iako možete pasti u iskušenje da ten “zacementirate” full-coverage tečnim puderom – znajte da vam teški puderi samo dodaju godine i naglašavaju fine linije i bore. Nije vam potrebna velika količina tečnog pudera, već se radije postarajte da je on ravnomerno nanešen. Pre toga, dobro hidrirajte kožu, i birajte tečni puder ili BB kremu sa blagim roze podtonovima, za mlađi izgled.

makeup trikovi

#5: Birajte kremaste proizvode

Prahovi uvek naglašavaju teksturu kože, a sa njom i neželjene pore, bore i fine linije. Zato, ukoliko želite da šminkom postignete mlađi look, isprobajte kremasta rumenila i hajlajtere. Ovako ćete dobiti boju u licu, uz sveži i blistavi sjaj.

Povezano: Kremasti proizvodi za šminkanje – najbolji saveti za korišćenje i blendanje

#6: Izbegavajte tamne senke za oči

Iako vamp smokey eye definitivno može privući pažnju vaše okoline, šminkeri savetuju da se klonite tamnih senki za oči, jer se one lako razmažu i mogu naglasiti fine linije oko očiju. Umesto njih, predlažemo svetlije i mekše nijanse, kao i braon i sive olovke za oči, koje će vam skinuti barem 5 godina sa očiju!

#7: Slobodno precrtajte usne

Ako želite mlađi i sočniji izgled usana – ne morate ići pod iglu! Uzmite olovku za usne, koja je što je moguće približnija boji vaših usana, i blago ih precrtajte, posebno na gornjoj ivici. Potom, nanesite ruž u svetloj boji i sjaj preko toga. Ovako ćete postići plump i jedar izgled usana.

makeup trikovi

#8: Pažljivo iscrtajte obrve

Iako su pune i definisane obrve u trendu ovih sezona,šminkeri savetuju da ipak budete oprezni kada crtate luk obrve, jer želite da vam izgled bude što je moguće prirodniji i čistiji. Predlažemo olovku u “taupe” (sivo-smeđoj) nijansi, kojom ćete lagano popuniti obrve. Možete ih preko fiksirati gelom za obrve u boji i na taj način dobiti izdignut izgled obrva.

#9: Oprezno birajte nijanse karmina

Ako su vaši omiljeni ruževi za usne u tamnim i raskošnim bojama, šminkeri ipak predlažu da zamenite vamp ljubičaste ili smeđe tonove karmina za one neutralnije, jer mogu delovati grubo na koži koja stari. Neutralni tonovi i suptilni ružičasti vam mogu dati mlađi izgled, i “clean” look.

#10: Koristite tečne ili kremaste hajlajtere

Proizvodi za hajlajtovanje lica vam bez sumnje mogu dati taj ležerni sjaj kože i skinuti vam par godina sa lica. Šminkeri savetuju da koristite kremaste ili tečne hajlajtere, koji NE SADRŽE šljokice, jer želite da dobijete taj satenski sjaj, bez šminkera. Nemojte nanositi hajlajter na delove kože na kojima se vidi tekstura, jer ćete samo naglasiti bore i fine linije.

Pročitajte još i: 5 razloga zašto je vaša make-up rutina nepotpuna bez hajlajtera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!